ŠTO SE PJEVALO

Primorac spjevao vlastitu pjesmu ‘Volim te, Croatijo’

 Sandra Šimunović / CROPIX

ZAGREB - U iščekivanju izbornih rezultata u stožerima su se pjevale različite pjesme, ovisno o broju glasova i kretanju rezultata. Najsvečanije je bilo u stožeru Ive Josipovića gdje su se pjevale Baretove pjesme. Na početku “Gdje je nestao čovjek”, a nakon prvih rezultata “Budi ponosan “ i pjesma Davida Bowieja “Heroes” koja u nastavku nije tako optimistična ”... we could be heroes, just for one day”.

U HDZ-u bez pjesme

Da će se to dogoditi nadaju se u stožeru Milana Bandića, gdje su se pjevale pjesme Prljavog kazališta. Prigodna je oko 23 sata bila pjesma “Korak po korak”. “Glas po glas” i Bandić je držao drugo mjesta.

Naši izvjestitelji kod Andrije Hebranga u središnjici HDZ-a nisu čuli ni jednu pjesmu, a raspoloženje je splašnjavalo kako se približavala ponoć.

Bez obzira na daljinu drugog kruga, u stožeru Vesne Pusić bilo je opušteno i zabavno. Vokalno-instrumentalni sastav Boemi pjevao je hitove šezdesetih, uz ponavljanje pjesme grupe Monkeys “I Am a Believer”.

Nadan Vidošević i njegovi simpatizeri zabavljali su se u Movie Pubu uz dalmatinske klapske pjesme poput “Da te mogu pismom zvati”.

Kod Dragana Primorca puštala se različita brza glazba, pa čak i techno. Posebno iznenađenje bila je njegova osobna pjesma “Volim te, Croatijo”.

Obilje hrane i pića

U ostalim stožerima zabilježena je komorna atmosfera prikladna izbornim rezultatima, a pjesme je, uz obilje hrane i pića, bez obzira na sve, bilo kod Slavka Vukšića zvanog Kandžija za kamenolome.

Primorčeva 'Volim te Croatio'

Moj je dom u krilu tvom, volim te Croatio

Dalmacijo, Slavonijo, plavo more Jadransko

Ostavit te neću bilo dobro, bilo zlo

Volim te Croatio

Moj je dom u krilu tvom, volim te Croatio

Istro, Liko, Zagorje, vino, smokve masline

Ostavit te neću bilo dobro, bilo zlo

Volim te Croatio

Moj je dom u krilu tvom, volim te Croatio

zemljo moja, sina mog čuvao te dragi Bog

Ostavit te neću bilo dobro, bilo zlo

Volim te Croatio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 05:18