EKSPERIMENT USPIO?

Bez obzira na rezultat Primorac će osnovati stranku!

 Igor Sambolec / CROPIX

ZAGREB - Prema našim izlaznim anketama dobivam između 9 i 10 posto glasova - komentirao je predsjednički kandidat Dragan Primorac prve rezultate izlaznih anketa prema kojima sa 5,9 posto glasova zauzima tek šesto mjesto. Iako su iz njegovog stožera najavljivali da će Primorac osvojiti 15 posto glasova birača i sigurno ući u drugi krug, Primorac je kazao kako se ne osjeća gubitnikom. Na početku večeri šef Primorčevog izbornog stožera Nikica Gabrić najavio je kako će njih dvojica osnovati novu stranku.

- Mi smo jako zadovoljni. Ovo je bio politički eksperiment grupe prijatelja koja je htjela pokazati kako se na političkom tržištu može uspjeti bez podrške korporativnog kapitala i jake stranke - rekao je Gabrić, direktor kampanje Dragana Primorca, komentirajući rezultate prvih izlaznih anketa po kojima Primorac dobiva tek 5,9 posto glasova.

Dodao je kako očekuju da će, kad se zbroje glasovi dijaspore, a osobito oni glasaća iz BiH, Primorcu porasti potpora na oko 10 posto. - Ovime smo pokazali da Dragan Primorac nije politički mrtvac - kazao je Gabrić te najavio da će na proljeće on i Primorac osnovati novu politički stranku koja će biti “jednako distancirana i od HDZ-a i od SDP-a”. Radno joj je ime Demokratski savez za promjene.

- Nije realno da trojica neovisnih kandidata osvoje toliko glasova. To je samo dokaz da Hrvati traže treći put, potpuno drugačiji od onog koje nude HDZ i SDP - kazao je Primorac. Dodao je kako još nije donio konačnu odluku o osnivanju nove stranke, iako, rekao je, već ima između 700 i 800 potencijalnih članova .

U svoj stožer smješten na 17. katu hotela Westin Primorac je stigao oko 21 sat u pratnji supruge Jadranke. Neposredno prije Primorca u stožer je stigao glavni finacijer kampanje poduzetnik Jako Andabak. Andabak je u Primorčevu kampanju uložio dva milijuna kuna, a novinarima je izjavio kako mu nije žao ni jedne uložene lipe.

- Primorcu sam dao potporu iz dva razloga. prvo zato što smo bliski prijatelji, a drugo zato što sam smatrao da on može značajno promijeniti političku situaciju u Hrvatskoj, neovisno o tome što ga birači kao takvog nisu prepoznali - rekao je Andabak. Dodao je kako se veseli što će Primorac i on sada nastaviti raditi na projektu zdravstvenog turizma u Stubičkim toplicama.

Potporu Primorcu došli su izraziti glumac Slaven Knezović, pjevačica Marija Husar sa suprugom Vjekom Rimcem, košarkaš Franjo Arapović kojega su zbog potpore Primorcu nedavno izbacili iz HDZ-a te predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Do 19.30 sati u Primorčev stožer u hotelu West In - osim volontera koji su radili tijekom kampanje - poptporu mu nije došao pružiti nitko od poznatijih simpatizera. Došla je tek Vesna Balenović, predsjednica udruge Zviždač te kandidatov brat, odvjetnik Damir Primorac, koji je rekao da ne vjeruje izlaznim anektama te da očekuje puno bolje rezultate.

Pitanjem hoće li se učlaniti u novu stranku svojeg brata, Damir Primorac ostao je iznenađen.

- Prvi put za to čujem. No, ako su Gabrić i moj brat tako nešto odlučili, zašto ne? - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 14:55