VIDEO IZ 2014.

Prepoznajete li golobradog mladića iz vinkovačkog spota ‘Happy‘? Da, on je danas ministar obrane

Upravo je Mario Banožić bio inicijator projekta koji je nastao 2014. - i to kao tadašnji pročelnik za kulturu i turizam

Mario Banožić

 Screenshot/YouTube

Nakon što je u listopadu 2013. godine Pharrell Williams objavio singl "Happy", isti je preko noći postao ultimativni hit, a fanovi diljem svijeta počeli su snimati i objavljivati vlastite verzije spota. Trendu nisu odoljeli niti Vinkovčani, no malo tko tad je primijetio da se u njihovu videu pojavljuje aktualni ministar obrane Mario Banožić.

Štoviše, upravo je on bio i inicijator projekta - i to kao tadašnji pročelnik za kulturu i turizam.

- Vinkovčane je u uskrsnom gnijezdu dočekala rasplesana turistička razglednica njihova grada. Za Uskrs su dobili glazbom prožetu šetnju kroz povijest najstarijeg grada u Europi. Nakon mjesec dana snimanja na više od dvadeset lokacija, vinkovački 'Happy' ugledao je svjetlo dana.

Senzacionalno arheološko otkriće pokazalo je da su Vinkovci najstariji grad u Europi u kojemu se neprekidno živi već 8300 godina. S tim na umu, odlučili smo našu verziju prikazati upravo u tom kontekstu. Vinkovci od svojih početaka pa sve do danas - stoji u opisu spota objavljenom na YouTubeu.

U njemu ministar Banožić u odori hrvatskog vojnika u rodnim Vinkovcima podiže hrvatsku zastavu.

- Svaka čast na trudu, prekrasno napravljeno i odrađeno! Inače mi taj 'Happy' tak' ide na živce, ali ovo sam pogledala od prve do zadnje sekunde sa smješkom na licu. Postigli ste ono što je bitno, a to je upravo taj happy osjećaj koji me prati kroz cijelu pjesmu! Bravo još jednom! - samo su neki od komentara oduševljenih gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. studeni 2022 01:50