TEHNIČKE POTEŠKOĆE

Prema šturom objašnjenju ZET-a, ispada da su za kvar na sljemenskoj žičari krive - klimatske promjene

Došlo je do smetnji u radu jednog od žičarskih senzora

Žičara Sljeme

 Goran Mehkek/Cropix

Nova sljemenska žičara se pokvarila zbog visoke temperature! Tvrde to u ZET-u koji je priopćio kako su "uzrok automatskog zaustavljanja Žičare Sljeme u četvrtak oko 17 sati bile iznimno visoke temperature zbog kojih je došlo do smetnji u radu jednog od žičarskih senzora". Zetovci su se pohvalili da je kvar otklonjen i očekuju da će u petak žičara opet prevoziti putnike.

"Servisne ekipe promptno su pristupile utvrđivanju kvara, te su detektirale kako je uslijed iznimno visokih temperatura došlo do smetnji u radu jednog od senzora, zbog čega je sigurnosni sustav automatski zaustavio rad žičare. Kvar je otklonjen te očekujemo kako će žičara u petak ponovno prevoziti putnike prema uobičajenom rasporedu rada", kazao je za Hinu glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba.

Napomenuo je kako je rad žičare bio automatski zaustavljen zbog tehničkih poteškoća.

"Sukladno predviđenoj proceduri i postavljenim sigurnosnim protokolima, oko 40 putnika koji su se nalazili u gondolama, promptno su putem interfona u kabinama bili obaviješteni od strane kontrolne sobe kako je zbog tehničke smetnje u tijeku prebacivanje rada na pomoćni pogon i spuštanje prema postajama. Nakon što je rad žičare prebačen na pomoćni pogon, putnici su gondolama vraćeni do donje, odnosno gornje postaje", kazao je Hini glasnogovornik ZET-a.

Još je rekao da je žičara, pa bila ona i nova novcata i višestruko preplaćena, kao i svaki drugi sustav, također podložna tehničkim poteškoćama, ali da ZET za svaku situaciju ima predviđenu sigurnosnu proceduru i propisani su protokoli o postupanju.

U ZET-ovu objašnjenju se ne govori o tome kakav se to senzor aktivirao, čemu služi taj senzor, na kojim se temperaturama aktivira i zašto. Iz šturog objašnjenja koje su dali Hini ispada da je Žičara Sljeme žrtva klimatskih promjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:20