OD 26.9. DO 16.10.

Zagrebačka žičara neće voziti čak tri tjedna: Ide na redovni godišnji servis

Godišnji servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima

Žičara Sljeme

 Damir Krajac/Cropix

Nova zagrebačka žičara ponovno ide na servis zbog čega neće voziti čak tri tjedna.

Kako je istaknuto na web stranici ZET-a, zbog redovnog godišnjeg servisnog pregleda, žičara Sljeme neće biti u pogonu od ponedjeljka, 26. rujna, do nedjelje, 16. listopada.

Godišnji servisni pregled propisan je od strane proizvođača opreme i obvezan sukladno Pravilniku o tehničkim uvjetima za siguran rad žičara u radu te održavanje podsustava i sigurnosnih komponenti te je obvezan svake godine, kažu iz ZET-a.

Kako nadalje pojašnjavaju, kao i na drugim žičarama, obavljanje godišnjeg servisa, koji je znatno kompleksniji i detaljniji od periodičnih mjesečnih servisa, uobičajeno je provoditi u ovom razdoblju godine zbog očekivano smanjenog broja korisnika u odnosu na ljetno i zimsko doba. Njime su obuhvaćene provjere i ispitivanja svih segmenata poput pogonskog sustava, pregleda užeta, stupova, sklopova kolotura, ispitivanje kočionog sustava, provjera glavnog upravljačkog sklopa te provjera svih elektroničkih sklopova i senzora.

Riječ je o uobičajenim periodičnim aktivnostima kako bi se ispunili svi tehnički i sigurnosni preduvjeti za daljnji siguran i nesmetan rad žičare.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:21