ZIMSKI UVJETI

Preko 50 vozača ušlo na autocestu unatoč zabrani, policija ih pratila u konvoju i kaznila

U pratnji policije je u nekoliko navrata organiziran konvoj tih vozila do odmorišta Vukove Gorice

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb

 Damir Skomrlj/Cropix

Policijski službenici su u petak kaznili pedesetak vozača teretnih vozila koji su se, unatoč zabrani zbog zimskih uvjeta, kretali autocestom i drugim cestama kroz Gorski kotar, izvijestila je u subotu Policijska uprava primorsko-goranska.

Na autocesti A6, između čvora Bosiljevo II i čvora Kikovica, policija je u petak novčano kaznila 33 vozača teretnih vozila koji su se, unatoč zabrani prometa za teretna vozila s priključnim vozilima, kretali iz smjera odmorišta Vukova Gorica do čvora Vrbovsko.

U pratnji policije je u nekoliko navrata organiziran konvoj tih vozila do odmorišta Vukove Gorice. Na prilaznim prometnicama i drugim dijelovima autoceste kažnjeno je još pet vozača teretnih vozila koji nisu poštovali zimske uvjete.

Tijekom petka policijski službenici su na ulazu na autocestu A6 s riječke strane, na čvoru Kikovica, te na "staroj cesti" kroz Gorski kotar kaznili 10 vozača teretnih vozila, kao i pet pravnih osoba, četiri odgovorne osobe u pravnoj osobi i tri fizičke osobe, vlasnike teretnih vozila, izvijestili su.

Kažnjeno je i 26 vozača drugih vozila koji nisu imali propisanu zimsku opremu.

Iz policije su izvijestili i da su se za vrijeme proglašenih zimskih uvjeta na "staroj cesti" dva vozača teretnih vozila, od kojih je jedan strani državljanin, vozeći tijekom zabrane, kod Kamenjaka okrenuli na cesti i prešli na suprotnu stranu kolnika. Time su izazvali višesatni prekid prometa u oba smjera za sva vozila.

U petak je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko- goranske na prometnicama kroz Gorski kotar, zbog snježnih padalina i jakog vjetra nadležna služba proglasila zimske uvjete na cestama, a to znači zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilima, podsjetili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:05