VEČERNJI UPIS

PREDSJEDNICA ZATRAŽILA DOZVOLU ZA TJELOHRANITELJE NA PREDAVANJIMA Popunila obrasce i postala studentica

 Ronald Goršić/Cropix

U četvrtak u večernjim satima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u pratnji osiguranja i još jedne ženske osobe pojavila se na Fakultetu političkih znanosti kao bi obavila formalnosti vezane uz upis na doktorski studij. Fotoreporter Cropixa uhvatio je kako izlazi s Fakulteta u večernjim satima, u 17.52 sata. Prije toga, svjedoče studenti koji su se u večernjim satima zatekli na fakultetu, novopečena doktorandica popunila je obrasce u studentskoj referadi u prizemlju fakulteta, a zatim se s pratnjom uputila na prvi kat do dekanata.

S obzirom na to da je radno vrijeme studentske referade na Fakultetu političkih znanosti od 8 do 16 sati, a vrijeme u kojem se studenti mogu obratiti referadi od 10.30 do 12.30, zanimalo nas je kako je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović upis mogla obaviti između 17 i 18 sati nakon svršetka službenog radnog vremena referade.

Zanimalo nas je također je li uvriježeni običaj na tome fakultetu da studenti nakon upisa na studij posjete dekanat. Voditeljica studentske službe na Fakultetu političkih znanosti, Ivanka Štivčić, kojoj smo prvoj postavili ova pitanja, rekla je da u četvrtak između 17 i 18 sati nije bila na fakultetu i zamolila da odgovore potražimo od dekanata.

Dekanica Fakulteta političkih znanosti, Lidija Kos-Stanišić, rekla nam je:

"Uredovno vrijeme referade po potrebi se produžuje, pogotovo kad su u tijeku upisi studenata na doktorske i specijalističke studije jer je mahom riječ o ljudima koji rade i mogu doći na Fakultet samo izvan svog radnog vremena. Ovaj tjedan u tijeku su bili upisi na doktorski studij i referada je, uobičajeno, radila duže".

Na pitanje što je predsjednica nakon upisa radila u dekanatu, L. Kos-Stanišić je odgovorila: "Predsjednica, kao i svaki drugi student, može uvijek doći u dekanat, a u ovom konkretnom slučaju došla je kako bi me izvijestila da je Sveučilištu uputila molbu kojom traži da se njezinu osiguranju, sukladno zakonu, dozvoli diskretan boravak u zgradi Fakulteta za trajanja predavanja".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 02:13