SREDSTVA ZA RADOVE

Potpisan sporazum o suradnji: Za obnovu palače Sponza 4,7 milijuna kuna

Sporazumom je ugovorena suradnja u kojoj će Zavod za obnovu Dubrovnika provesti postupke javne nabave

Nikolina Pozniak

 Božo Radić/Cropix

Ravnateljica Državnog arhiva u Dubrovniku Nikolina Pozniak i ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Mihaela Skurić potpisale su u utorak sporazum o suradnji na 4,7 milijuna kuna vrijednoj obnovi palače Sponza, izvijestio je Grad Dubrovnik.

Državni arhiv u Dubrovniku za obnovu je osigurao dva milijuna kuna iz Ministarstva kulture i medija, dodatkom ugovora o korištenju sredstava u 2022. godini, a Ministarstvo je potvrdilo da će osigurati preostali iznos do potrebnih 4,7 milijuna kuna.

Sporazumom je ugovorena suradnja u kojoj će Zavod za obnovu Dubrovnika provesti postupke javne nabave za izvođenje radova i usluge stručnog nadzora pri izvođenju radova te sklopiti ugovore, koordinirati sudionike u realizaciji ugovora i izvođenju radova te pratiti i voditi projekt do primopredaje objekta.

Obnova Sponze obuhvaća konstrukcijsku sanaciju kamenih elemenata nosive konstrukcije i drvene krovne konstrukcije te obnovu krovišta, pokrova i podnih slojeva u južnom dijelu potkrovlja, sanaciju metalnih ključeva postojećih natega na pročeljima te obnovu i restauraciju kamene plastike i vanjske stolarije.

"Iznimne kulturne vrijednosti, palača Sponza jedan je od najreprezentativnijih objekata od javnog značaja unutar spomeničkog tkiva Dubrovnika. U nekadašnjoj carinarnici, kovnici novca, oružani, kroz povijest obavljale su se mnoge javne funkcije, a danas čuva najdragocjenije arhivsko gradivo dubrovačkog područja", istaknuli su iz Grada Dubrovnika i dodali kako je potpisivanju sporazuma nazočio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 20:06