RADIKALNA PROMJENA

Pogledajte Celzijeve u Hrvatskoj sljedećeg četvrtka: Stiže nam novi temperaturni šok....

To će se negativno odraziti na raspoloženje, ali i određene zdravstvene probleme...

Sunčana nedjelja u Zagrebu 

 Damjan Tadic/Cropix

Pretežno sunčano, prijepodne na istoku mjestimice više oblaka, a ujutro ponegdje i magla. Vjetar na kopnu slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Na Jadranu će umjerena i jaka, na udare i olujna bura, slabjeti i sredinom dana okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 2 i 6, duž obale i na otocima od 7 do 12 °C - tako glasi prognoza DHMZ-a za subotu, no već sljedećeg tjedna stiže nam velika promjena vremena.

Kako navodi DHMZ, očekuje nas nagli rast temperature pa bismo već sljedećeg četvrtka mogli imati 14°C. S obzirom na to da smo se ovog četvrtka smrzavali na -10, bit će to razlika od čak 24°C u samo tjedan dana.

image

DHMZ - vremenska prognoza za idući tjedan

DHMZ

To će se negativno odraziti na raspoloženje, ali i određene zdravstvene probleme, posebice kod starijih ljudi, srčanih bolesnika i onih s kroničnim bolestima pa bi te skupine trebale biti posebno oprezne.

U nedjelju većinom oblačnije, uz južinu i ponegdje malo kiše na Jadranu i područjima uz njega. Dnevna temperatura zraka će porasti, osobito u kopnenom području, ali će jutra još biti dosta hladna, prenosi HRT.

Početkom novog tjedna daljnji porast temperature i češća kiša, uz prevladavajuće jugo i jugozapadnjak, gdjekad i jake, osobito na Jadranu, a vjerojatno samo u utorak prolazno bura, u unutrašnjosti od ponedjeljka navečer do utorka ujutro mjestimice možda malo snijega.

image

HRT - vremenska prognoza za kopno

HRT

"U nedjelju još u kopnenom području hladno jutro, no dan će biti topliji od subotnjega, kao i početak novog tjedna. Uz promjenjivu naoblaku malo kiše u nedjelju u krajevima uz Jadran, u ponedjeljak i drugdje, pri čemu navečer i u noći na utorak mjestimice može biti susnježice i snijega.

image

HRT - vremenska prognoza za more

HRT

I na Jadranu porast temperature zraka, uz više oblaka nego u petak i subotu. Povremeno je moguća kiša, osobito u ponedjeljak, kad na jugu može biti i grmljavine. Zapuhat će jugozapadnjak i jugo, u utorak samo prolazno bura", prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 19:42