POMOĆ

Počasni konzul Ukrajine u Hrvatskoj posjetio je skupinu od 78 ukrajinskih izbjeglica koji su se smjestili u Osijeku

‘Drago mi je da sam se sastao i sa gradonačelnikom s kojim sam otvorio temu potencijalnih ulaganja ukrajinskih investitora‘

Ivica Pirić, počasni konzul Ukrajine u Republici Hrvatskoj posjetio je u srijedu skupinu od 78 ukrajinskih izbjeglica koji su se smjestili u Osijeku u organizaciji Zakade Novo sutra, hrvatske energetske kompanije PPD. Riječ je mahom o ženama i djeci zaposlenika ukrajinske državne energetske kompanije Naftogaz, s kojom je PPD već godinama u poslovnom odnosu.

- Zaklada Novo sutra organizirala je unazad mjesec i pol dana dolazak dva autobusa žena i djece zaposlenika tvrtke Naftogaz iz Harkivske oblasti, za koje smo u Osijeku iznajmili 28 stanova i smjestili ih u njih, pri čemu smo im osigurali plaćanje najma i režija u stanovima. Akciji se pridružio i Konzum koji je za njih osigurao bonove za kupovinu u Konzumovim dućanima, a ponudit će im i mogućnost zaposlenja, ukoliko za to bude interesa. Sada je i počasni konzul Ukrajine, gospodin Pirić, izrazio želju da posjeti ukrajinske obitelji što smo mu mi naravno omogućili, a on je došao i sa prigodnim poklonima za njih – kazao nam je Davor Relatić, upravitelj Zaklade Novo sutra. Pirić je, pak, izrazio zahvalu PPD-u te zadovoljstvo zbog njihove humanitarne akcije, a prilikom posjeta Osijeku neformalno se kratko sastao i s gradonačelnikom Osijeka Ivanom Radićem.

image

Ivica Pirić i Ivan Radić

- Drago mi je da sam se sastao i sa gradonačelnikom s kojim sam otvorio temu potencijalnih ulaganja ukrajinskih investitora na područje Osijeka, nešto slično onome što radimo na području Petrinje i Siska, pa vjerujem da ćemo i to uskoro konkretizirati – rekao je Pirić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:47