UHIĆEN BIVŠI MINISTAR

Ovo je bila jedna od najbizarnijih scena u Zagrebu ikada: Sjećate li se bazena Hrvoja Vojkovića?

Bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković uhićen je danas po nalogu Ureda javnog tužitelja

Bazen Hrvoja Vojkovića

 Jutarnji List/

Poduzetnik, bivši šef Croatia osiguranja i bivši ministar gospodarstva Hrvoje Vojković uhićen je danas po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja. - Sumnja se da su dvojica osumnjičenika počinili subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta tri natječaja sufinancirana su sredstvima Europske unije - otkrivaju iz EPPO-a.

A kako neslužbeno doznaje Jutarnji, riječ je o subvenciji za sadnju tulipana koji nikada nisu posađeni.

Vojković posljednjih godina nije bilo pretjerano eksponiran u medijima, ali Jutarnji list je 2021. zabilježio zabavnu crticu, kada su radnici iz njegovog stana u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu izvukli šest metara dugu i više od tone tešku grdosiju od plastike i metala.

image

Bazen Hrvoja Vojkovića

Jutarnji List/

Radilo se o luksuznom unutarnjem bazenu koji se nalazio na najvišem katu zgrade na kućnom broju 16, a zbog njegove veličine i težine nije bilo druge nego da to izvedu kroz krov.

Kako su nam tada ispričali stanari, koji su pomalo nadrealan prizor i fotografirali, prvo se pojavio veliki kamion koji su metalnim šipkama "uzemljili" na cestu, a onda je krenula delikatna operacija izvlačenja uz pomoć dizalice.

Od susjeda smo tada doznali da su i bazen i stan u vlasništvu Hrvoja Vojkovića, koji je prodaju istog prostora oglašavao još 2019. godine. Kako se tada pisalo, bila je riječ o dvoetažnom stanu ukupne površine 486 kvadrata koji ima deset soba, wellness zonu, u kojoj je bazen i bio smješten, a tada se nudila i mogućnost kupnje cijele zgrade. Cijena - 3,3 milijuna eura.

image

Bazen Hrvoja Vojkovića

Jutarnji List/

Gigantski bazen koji je tada odvezen inače je endless pool. Funkcionira slično traci za trčanje jer simulira plivanje guranjem vode suprotno od smjera u kojem se pliva, što plivaču stvara otpor. Cijene takvih luksuznih bazena, barem one dostupne na internetu, kreću se od 12 do 33 tisuće eura, ovisno o dodacima koje imaju, osvjetljenju, trakama za trčanje u vodi i slično.

Susjedi s kojima smo tad razgovarali rekli su nam kako je razlog micanja bazena bio taj što je oštećen. Pokazali su nam i mrlje na fasadi zgrade i to baš na mjestu gdje je bazen stajao. Očito je iz njega iscurila veća količina vode. Zgrada je, inače, starija od stotinu godina, a nakon dva potresa u godinu dana voda iz bazena dodatno ju je oštetila.

image

Bazen Hrvoja Vojkovića

Jutarnji List/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:04