FIJASKO URŠE RAUKAR

Nastup za pamćenje saborske zastupnice: ‘Eee, hm... Joj. Sad sam se pogubila. E, onda ništa. Neću!‘

Pred govornicu je samouvjereno stigla s računalom i počela s govorom, no ubrzo je sve krenulo nizbrdo

Urša Raukar-Gamulin u Saboru

 Screenshot/twitter/

Društvenim mrežama počeo se širiti ‘govor‘ Urše Raukar-Gamulin, zastupnice Možemo! tijekom sjednice Sabora.

Pred govornicu je samouvjereno stigla s računalom i počela s govorom, no ubrzo je sve krenulo nizbrdo.

- Danas svi o Mariću, a ja ću o kulturi. Ajoj. Sad sam se pogubila. Samo malo. Evo ga. Dakle, jednom davno postajala je radio-televizija Zagreb i bila je poznata kao jedna od najboljih i najprofesionalnijih sastavnica tadašnje JRT, Jugoslavenske radio-televizije - započela je svoj govor Raukar.

- Eee, hm... Joj, evo sad vidite što se meni dogodilo. Eto, da. Izgubila sam svoj govor. Mogu dobiti pauzu, gospon predsjedavajući - upitala je predsjednika Sabora Željka Reinera koji joj je kroz smijeh odgovorio: ‘Nažalost, ne. Nije predviđeno poslovnikom‘.

- E, onda ništa. Toliko ste me zbunili sa svojim mjerenjem vremena da sam onda... Neću - kazala je Raukar i završila svoj govor.

Fijasko je tim veći što je Urša Raukar-Gamulin poznata kazališna i filmska glumica.

Snimka je izazvala brojne reakcije na Twitteru.

- Od jedne renomirane glumice se valjda iskustveno očekuje da se pripremi i dikcijom potvrdi svoj renome... - glasi jedan od komentara.

- Za takve ‘govore‘ Urša Raukar dobiva saborsku plaću! Zar nije mogla izreći barem tri suvisle rečenice iz svoje glave? Tko je onda autor toga govora koji joj se ‘izgubio‘? - komentirao je drugi korisnik.

Priliku da ‘bocne‘ kolegicu nije propustio niti saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja koji je napisao: ‘Kaže jedan prijatelj: drugačije i ne može završiti kad počneš govoriti da je RTV Zagreb bio profesionalna televizija‘‘, komentirao je Grmoja na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 00:58