‘MOŽE PAUZA?‘

Nova snimka otkrila pravu istinu o hit-govoru Urše Raukar u Saboru: ‘Ipak sam ga održala!‘

‘Činjenica je da se govor ‘izgubio‘, činjenica je da sam da ga tražila, činjenica je da sam rekla ‘onda ništa‘, ali je i činjenica da sam ga našla i održala‘

Urša Raukar-Gamulin u Saboru

 Screenshot

Prošlog se tjedna društvenim mrežama i portalima proširila snimka saborske zastupnice Zeleno-lijevog bloka Urše Raukar-Gamulin koja je pred govornicu stigla s računalom i počela s govorom, no ubrzo je sve krenulo nizbrdo.

- Danas svi o Mariću, a ja ću o kulturi. Ajoj. Sad sam se pogubila. Samo malo. Evo ga. Dakle, jednom davno postajala je radio-televizija Zagreb i bila je poznata kao jedna od najboljih i najprofesionalnijih sastavnica tadašnje JRT, Jugoslavenske radio-televizije - započela je svoj govor Raukar-Gamulin.

- Eee, hm... Joj, evo sad vidite što se meni dogodilo. Eto, da. Izgubila sam svoj govor. Mogu dobiti pauzu, gospon predsjedavajući - upitala je potpredsjednika Sabora akademika Željka Reinera koji joj je kroz smijeh odgovorio: ‘Nažalost, ne. Nije predviđeno poslovnikom‘. - E, onda ništa. Toliko ste me zbunili sa svojim mjerenjem vremena da sam onda... Neću - kazala je Raukar-Gamulin.

U tom trenutku snimka koja je objavljena na Twitteru završava pa se ne vidi da je zastupnica Raukar-Gamulin ipak održala govor što je objavljeno na YouTube kanalu hrvatskog Sabora.

O cijeloj se situaciji na Facebooku oglasila i zastupnica Raukar. - Opet sam tema u javnosti. Čitam po portalima o svom “fijasku” i “nastupu za pamćenje” zbog toga sto mi se govor negdje “sakrio” na ekranu. Da, činjenica je da se govor “izgubio”, činjenica je da sam da ga tražila, činjenica je da sam rekla “onda ništa”, ali je i činjenica da sam ga našla i održala. No, to je propušteno prenijeti. Govorila sam o nedopustivom smanjivanju obaveznog postotka dramskog programa Hrvatskog radija u ugovoru Vlade RH i HRT-a. Nema propisanih pravila kako treba govore govoriti. Ja se za govore i rasprave spremam, govore pišem i većinom čitam, da budem što preciznija, jasnija, konciznija, unutar 5 minuta koliko je predviđeno vrijeme slobodnog govora. Dakle, govor se “izgubio”, to je trajalo 20-ak sekundi, i, našavši ga, nastavila sam i govor održala - napisala je, između ostalog, Urša Raukar-Gamulin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:25