MORALI ZVATI POLICIJU

Loš dan za bageriste: U Baranji slučajno iskopali municiju, ali pravi šok ih je dočekao u Bjelovaru

Riječ je o zahrđalom topničkom projektilu kalibra 122 milimetra koji se tamo nalazio više desetljeća. Uništit će ga u Zagrebu
 Vojko Basic/Cropix

Zanimljiv radni dan imali su u ponedjeljak bageristi iz Bjelovara i Baranje koji su slučajno iskopali eksplozivnu napravu i streljivo.

U bjelovarskoj ulici Andrije Kačića Miošića, na gradilištu stambene zgrade, djelatnik jednog poduzeća je prilikom iskopa temelja pronašao i tad nepoznatu eksplozivnu napravu.

Na mjesto događaja ubrzo su stigli i policijski službenici regionalne protueksplozijske jedinice iz Zagreba, koji su utvrdili da se ustvari radi o zahrđalom topničkom projektilu kalibra 122 milimetra koji se na tom mjestu nalazio više desetljeća. Projektil je prevezen u Zagreb, gdje će biti pohranjen do uništenja.

Također, u Šećerani na području Baranje tijekom radova je 50-godišnjak bagerom iskopao tri spremnika za automatsku pušku s 90 komada streljiva, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu je na siguran način izuzeo pronađeno streljivo.

Policija poziva građane koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva da ga bez straha od sankcija prijave policiji, ali i da ih obavezno sami ne donose u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. Umjesto toga, doći će stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:19