OPALILI GA PO DŽEPU

Pijan radio šou u Novom Zagrebu: Psovao Dinamo i policiju pa pred djecom u parku izvadio spolovilo i zalijevao grm

Zbog nepristojnih scena i ponašanja, u park je vrlo brzo došla policija koju je T. Š. također počastio uvredama psujući im Boga

Ilustrativna fotografija

 Vlado Kos/CROPIX

"Je*o vas Dinamo", izvikivao je pod vidnim utjecajem alkohola u pola bijela dana stari policijski znanac T. Š. (49) u parku Kombolove ulice u novozagrebačkom naselju Utrina. Pritom je, na očigled stanovnika koji su se tamo zatekli s djecom, izvadio spolovilo te njime s udaljenosti usput pokušavao zaliti jedan grm.

Zbog nepristojnih scena i ponašanja, u park je vrlo brzo došla policija koju je T. Š. također počastio uvredama psujući im Boga. Zbog svega toga muškarac se, koji inače prebiva u Zaprešiću, ogriješio o četiri članka Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i onog o osobnoj iskaznici - točnije prijavljen je za članak 13. zbog vike i galame, za članak 14. zbog izloženog "dokaza muškosti" kojim je omalovažavao moralne osjećaje građana, za članak 17. jer je vrijeđao policiju prilikom vršenja službe te za članak 16. jer kod sebe u vrijeme "performansa" nije imao osobnu iskaznicu.

Slučaj je na kraju završio na Prekršajnom sudu. Iako je sudski postupak ignorirao, sudac ga je svejedno kaznio novčano s 1896,50 kuna, a naložio mu je i plaćanje 200 kuna sudskih troškova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:30