U INDUCIRANOJ KOMI

Liječnici potvrdili: Opečena 15-mjesečna djevojčica izvan je životne opasnosti, zadovoljni su njenim stanjem

Djevojčica je u respiracijski i hemodinamski stabilna, a mi smo relativno zadovoljni s njezinim općim stanjem- kaže dr. Markić

Mjesto gdje je djevojčica stradala. Izletište kod crkve Gospe od zdravlja u Blacama

 Ante Čizmić/Cropix

Djevojčica stara 15 mjeseci koja je jučer oko 14 sati zadobila opekotine u induciranoj je komi iz preventivnih razloga, ali je izvan životne opasnosti i liječnici su zadovoljni s njezinim općim stanjem.

Prof.dr.sc.prim Joško Markić, pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju kazao je da je jučer u Kliniku za dječje bolesti KBC-a Split zaprimljeno 15-mjesečno žensko dijete s opeklinama lica i desne šake. Nakon inicijalnog kirurškog zbrinjavanja dijete je zaprimljeno u Zavod za intenzivnu pedijatriju naše klinike gdje su nastavljene sve mjere intenzivnog liječenja, uz redoviti kirurški nadzor.

Intenzivno liječenje

- Djevojčica je u ovom trenutku respiracijski i hemodinamski stabilna, a mi smo relativno zadovoljni s njezinim općim stanjem. Nema naznaka životne ugroženosti te nastavljamo sve mjere intenzivnog liječenja i redovitim kirurškim nadzorom - kazao je dr.Markić i dodao da je dijete na strojnoj ventilaciji (respiratoru) da bi smanjili negativne posljedice na zdravlje djeteta, pa tako i bolnosti.

image

Mjesto gdje je djevojčica stradala. Izletište kod crkve Gospe od zdravlja u Blacama

Ante Čizmić/Cropix

- Koliko dugo će biti na respiratoru u ovom trenu ne mogu kazati, pratit ćemo stanje i prilagođavati se. Svima nama je primarno cilj da svatko pa tako i djevojčica ne trpi bolove i da liječenje prođe u najboljem redu - zaključuje liječnik.

Podsjetimo, do nesreće je došlo u pomoćnom objektu (pušnici) gdje je 51-godišnjak pripremao paljenje vatre s pomoću zapaljive tekućine iz boce. U jednom trenutku vatra je zahvatila bocu, a muškarac ju je u panici odbacio u dvorište u kojemu se nalazila djevojčica koja je tom prilikom zadobila opekline po tijelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:12