O SMJENI NE ZNA NIŠTA

Jurčić: S premijerkom sam razgovarao o stabilizaciji Podravke

 Nikola Wolf/Cropix

ZAGREB - Ljubo Jurčić ustvrdio je danas kako ne zna ništa o tome da će ga na čelu Nadzornog odbora Podravke zamijeniti predsjednik HGK-a i Uprave Kraša Nadan Vidošević. Tvrdi da o tome nije razgovarao s premijerkom Jadrankom Kosor.

- O tome nemam nikakvih saznanja, sve sam doznao iz medija. Radimo na pripremi skupštine. Imao sam razgovor s premijerkom Kosor kao predstavnicom vlasnika koje zastupam, s vjerovnicima, drugim većim vlasnicima kako da reagiram ako bude kontra prijedloga i novih prijedloga, da skupština prođe prema proceduri i zakonu. Razgovarali smo isključvio o stabilizaciji tvrtke u slijedećih mjesec dana i do kraja godine da bi se process stabilizacije tvrtke uspješno završio - rekao je Jurčić novinarima u Saboru.

Na pitanje ostaje li u Podravci, Jurčić je rekao da o tome ne odlučuje Skupπtina već izravno država.

- Prema statutu Podravke država direktno imenuje svoje predstavnike u NO tako da moje imenovanje i razriješenje nije potrebna skupština. To se može učiniti u svakoj minuti svakog dana - odgovorio je Jurčić o svojoj budućnosti u Podravci.

Novinari je zanimalo tko ga zapravo onda smjenjuje ako mu to, kako tvrdi, nije priopćila premijerka Kosor.

- Nisam primjetio da me itko smjenjuje. Do nikog od dioničara nije došla takva vijest. Nije bilo nikakvog razgovora o smenjivanju. Više sam imao osjećaj da ćemo još neko vrijeme nastaviti surađivati - ustvrdio je Jurčić.

Suzdržano je komentirao i pokušaj predsjednika HSS-a Josipa Friščića i njegove stranke da HSS unutar Podravke zadrži politički utjecaj.

- Moj je posao kako osposobiti Podravku da ne dođe u situaciju u kojoj se našla prije šest mjeseci. Ovi ostali interesi su prirodni i normalni, oni dolaze organizirane kroz različite interesne grupe pa onda i političke stranke. To je jedan prirodni proces s kojim se treba znati nositi i mislim da ćemo se s time znati nositi u interesu Podravke - rekao je Jurčić. Dodao je, ipak, da se ograđuje od politčkih utjecaja, jer da on kao predsjednik Nadzornog odbora radi po Zakonu o trgovačkim društvima i po Statutu Podravke.

Prema Jurčićevim riječima, politika nikada do kraja neće moći biti izbačena iz poduzeća popuit Podravke, ali ona mora biti u interesu tvrtke.

- Politika će uvjek biti prisuta u privatnim i velikim kompanijama. No, moj je cilj cilj da u Podravci bude domionantna dobra politika koja poštuje interese društva i rast kompanije. Ta dva interesa treba uskladiti - zaključio je Jurčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 17:16