RAČUN OSTAJE OTVOREN

HUP prikupio 35 milijuna kuna izravnih donacija i 1,35 milijuna za obnovu bolnice, škole i vrtića

Uputili su i dopis sa zamolbom za donacijama svim poslodavačkim udrugama Europe, kojih je i HUP član, a od kojih također očekuju pomoć
Damir Zorić, glavni direktor HUP-a
 Marko Todorov/CROPIX

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u utorak je izvijestila da je na područje pogođeno potresom uputila 35 milijuna kuna izravnih donacija prikupljenih od svojih članica, a još 1,35 milijuna kuna donira za obnovu odjela za pedijatriju Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, Osnovne škole Glina i Dječjeg vrtića Petrinjčica.

HUP u priopćenju podsjeća da su inicirali prikupljanje sredstava za donaciju s ciljem pomoći području Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta koja su oštećena razornim potresom.

"Brojne tvrtke, članice HUP-a aktivno su se uključile i do danas prikupile više od 1,35 milijuna kuna donacija članova, a isporučeno je i više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu, robama i uslugama razorenom području", navode iz HUP-a.

HUP će, kako ističu, od ukupnog iznosa koje je prikupio, 50 posto sredstava donirati s namjenom obnove Odjela pedijatrije Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, 25 posto za obnovu Osnovne škole Glina i 25 posto za obnovu Dječjeg vrtića “Petrinjčica” u Petrinji.

Darovnice će primateljima u utorak u Sisku uručiti glavni direktor HUP-a Damir Zorić.

"Članice HUP-a i u ovoj su situaciji pokazale svoje veliko srce i još se isti dan, bez puno razmišljanja, angažirale oko pomoći potresom pogođenim krajevima", izjavio je Zorić.

Napominje i kako je činjenica da su ta područja i prije ovog potresa bila uvelike osiromašena te da im je svaka pomoć dobrodošla nevezano uz elementarnu nepogodu koja ih je zadesila.

"Nadamo se da će HUP-ova donacija biti samo jedan od kamenčića u ukupnoj obnovi koja je nužna za područje Siska, Petrinje, Gline i svih okolnih mjesta te da ćemo zajedničkim snagama doprinijeti revitalizaciji ovih, nepravedno zanemarenih krajeva lijepe naše", rekao je Zorić.

U priopćenju se prenosi i izjava predsjednice Vijeća članova HUP-a i članice Uprave Jadran-galenskog laboratorija Marine Pulišić koja je rekla kako u situaciji kojoj svjedočimo, najmanje što se može je pomoći bez zadrške, pomoći na bilo koji način.

"Već je i mali iskaz brige i pažnje, mala gesta dobrote, puno. Spremnost da to činimo i dalje je neupitna“, kaže Pulišić.

Iz HUP-a su zahvalili svim članovima, ali i svim drugim poduzetnicima i pojedincima, koji su iskazali izniman humanitarni karakter i nesebično, u trenucima kad je i samo gospodarstvo u ogromnoj ekonomskoj krizi, donirali svoja sredstva, stavili sve svoje resurse na raspolaganje i pružili pomoć onima kojima je to sad najpotrebnije.

"HUP od daljnjeg pomaganja potresom pogođenog područja neće odustati", poručili su.

Napominju kako su u utorak uputili dopis sa zamolbom za donacijama svim poslodavačkim udrugama Europe, kojih je i HUP član, a od kojih također očekuju pomoć.

HUP-ov račun za donacije ostaje otvoren i dalje stoga se svi koji još nisu, stignu uključiti u drugi val pomoći, nakon čega će HUP također pravodobno izvijestiti o prikupljenim sredstvima i namjeni za koju će ista biti donirana, zaključuje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:39