POMOĆ SA SVIH STRANA

HRVATSKA OPET POKAZALA VELIKO SRCE Spašeni majka i sin iz Splita koji gladuju i žive u šupi od par kvadrata

Putem svog Facebook profila i stranice Grupa za pomoć ugroženim stanovnicima Splita snimatelj Zoran Erceg sa suprugom Sandrom pokrenuo je veliku akciju u kojoj sve građane koji su u mogućnosti moli da pomognu devetogodišnjem dječaku i njegovoj majci koji usred Splita žive u šupi od nekoliko kvadratnih metara, ispod stepenica, nemaju plahte na jedinom krevetu, gladni su i sami.

U samo nekoliko dana građani Hrvatske još su jednom pokazali koliko su spremni pomoći ljudima u nevolji.

VIDEO: TUGA USRED SPLITA Majka i sinčić gladuju u šupi od nekoliko kvadrata bez prozora

Akcija je pokrenula ne samo Splićane, nego ljude diljem zemlje.

'Iza nas je 4 dana puna dobrote, ljubavi, pažnje, topline, dobre volje, iskrenosti....i zato Vam svima HVALA...Do sad imamo odjeće za mamu i našeg malog prijatelja, krevet koji će doći idući tjedan, drugi krevet koji vjerovatno isto stiže 190x90, posteljine nešto malo...', napisao je na svom Facebook profilu Zoran Erceg.

'Prvog su dana odmah reagirali iz kafića Albatros, odigrala se tombola, a vlasnici su na prikupljenih 3.300 kuna dodali još toliko. Tijekom vikenda naš je mali prijatelj bio gost na rugby utakmici, dobio je dres i prigodne poklone, satima se igrao, pričao i veselio s drugom djecom, jako se brzo socijalizirao. A na pitanje što mu se najviše svidjelo od svega, rekao mi je s osmjehom od uha do uha - A kad san se najeo čevapa', ispričala je za Dnevnik.hr jedna od volonterki u akciji pomoći dječaku i majci Diana Šimac Materić.

Ipak svi koji sudjeluju u ovoj akciji napominju kako je primarno riješiti stambeno pitanje. Razgovor i maksimalnu pomoć obećao je i novi splitski gradonačelnik Ivo Baldasar.

Svi koji žele pomoći ovoj majci i njezinom sinu mogu to učiniti uplatom na žiro račun za pomoć: HR3923600003115869946 - odgovorna osoba Zoran Erceg.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 17:57