POLICIJSKA AKCIJA U SESVETAMA

Hell’s Angels: Specijalci su nas izmaltretirali i uništili nam prostorije

 Damir Krajač/CROPIX

Mjesto radnje: zagrebačke Sesvete. Povod: privatni Winter party Hell’s Angelsa MC Croatia. Vrijeme radnje: subota od 20.30 sati pa sve do ponoći.

Glavni akteri večeri bili su specijalaci, njih najmanje stotinjak s fantomkama na glavama, repetiranim Hecklerima i suzavcima. Čim su upali u prostorije HAMC Clubhousea na Sesvetskoj cesti, počeli su provoditi raciju uzvikujući svim prisutnim bajkerima i štovateljima motoklubova iz raznih zemalja: “Lezi, pucat ću!”

Rezultat? Debakl i treniranje policijske strogoće nad 60 izmaltretiranih ljudi, od kojih su neki i lakše ozlijeđeni, te oštećenje inventara kluba i jednog vozila, smatra glasnogovornik Hell’sa Alen Kozlić. Kako kaže, “ni jedan od posjetitelja nije uhapšen niti je u pretraženim prostorijama išta pronađeno osim jednog odbačenog džointa i nekoliko tableta ecstasyja”.

Napali nas suzavcima

- Kao u filmovima, bez objašnjenja i da nikome nisu pokazali nalog, stotinjak policajaca naoružanih do zuba upalo je na party i počelo nas špricati suzavcem. Valjda su očekivali otpor, pucnjavu... Strani gosti, a bilo ih je i iz Mađarske, Njemačke, Engleske i Austrije, nisu razumjeli njihove povike da legnu na pod. Ostali su zgroženi ‘predstavom’. Deset minuta trajalo je zauzimanje kluba. Uporno su ponavljali da svi legnemo jer će pucati. Snimali su sve videokamerom. Udarali su teleskopskim palicama. I trudnica iz BiH u poodmakloj trudnoći našla se na meti. Ležala je na hladnom podu. Neke su gazili čizmama po prstima, nekima su koljenima pritiskali kičmu. Većina je od suzavca imala nadražene oči. Nekolicinu su i vrijeđali. Jednu Slovenku u haljini i na štiklama pitali su: ‘A ti si prostitutka? Koliko koštaš?’ - priča ogorčeni Kozlić.

Objašnjava da su dva dečka iz BiH koja su te večeri stajala na kapiji kluba na kraju gotovo četiri sata odležala u blatu i snijegu na temperaturi ispod minus 10 °C.

U klubu je, čemu smo i sami svjedočili u utorak oko 11 sati, napravljen dar-mar.

Upast ćemo opet

Sve je ispreturano, podrapani su i madraci u potrazi za drogom, mnogo je toga porazbijano, a prema Europskoj Uniji odaslana je “dojmljiva” slika racije među hrvatskim Hell’s Angelsima. A svjedočilo joj je, kažu naši sugovornici, i nekoliko stranih policajaca.

Vlasniku kuće koju koristi bajkerski klub specijalci su poručili da će upadati na svaku sljedeću feštu.

Žalit ćemo se svima

- Hell’s Angelsi imaju loš imidž, za nas misle da smo horda kriminalaca. Ali nitko mene nema pravo proganjati jer sam ćelav, jer imam tetovaže, i jer sam u motoklubu! Znate što su našli? Dildo! Specijalac je došao i pitao šefa što da s tim radi! Na kraju su me u Heinzelovoj ispitivali do zore - priča “vražji anđeo” Kozlić. Napominje da slijede predstavka Unutarnjoj kontroli MUP-a i ministru Ranku Ostojiću te žalbe ambasadama.

- Racija je izvršena po planu. Nitko nije uhićen i svi su nakon obavijesnih razgovora pušteni - poručuje Mirela Ban iz PU zagrebačke. - Ako bude pritužbi, Odjel zakonitosti istražit će slučaj -dodala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 03:18