DARKO PULJAŠIĆ

Gradonačelnik Požege ostao bez plaće u Saboru, zaposlili ga u - Domu zdravlja: ‘Pa od čega bi inače živio?!‘

‘On je izabrao da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao‘
Darko Puljašić, arhivska fotografija
 Vlado Kos/Cropix

HDZ-ov gradonačelnik Požege Darko Puljašić, koji je inače pod istragom Uskoka, zaposlen je u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije, piše portal Telegram.

Podsjetimo, Puljašić i njegov zamjenik Mario Pilon su od kraja siječnja su pod istragom USKOK-a zbog sumnje da su namještali gradske poslove i pritom prijetili onima koji u toj "raboti" nisu željeli sudjelovati.

Otkrilo ih se putem snimki razgovora koje je objavio portal Telegram, a koje je Uskok već ranije imao. Na njima se čulo kako Puljašić i Pilon traže od direktora gradske tvrtke Komunalac, Josipa Viteza, da poslove sklapa s tvrtkama koje su oni odabrali.

Nakon što su snimke objavljene Puljašić, koji je tada bio i zastupnik HDZ-a u Hrvatskom saboru, pod pritiskom javnosti dao je ostavku na mjesto zastupnika. No, tada je za njega nastao problem. Budući da je prije izbijanja afere istovremeno bio i gradonačelnik i saborski zastupnik, Puljašić je odlučio primati samo saborsku plaću, a posao gradonačelnika obavljati volonterski. Kako se iz Sabora povukao, najednom je ostao bez primanja.

Telegram doznaje da se ta po Puljašića nezgodna situacija - riješila. Kako im je potvrdio predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Požeško-slavonske županije Drago Gašpar, gradonačelnik Puljašić zaposlen je u toj ustanovi na radno mjesto rukovoditelja Sanitetskog prijevoza.

Tamo bi trebao početi s radom 1. travnja, a na pitanje novinara Telegrama zašto je Puljašić zaposlen, Gašpar je odgovorio:

- Zašto? Pa čovjek nema prihoda. Od čega će živjeti?!

Puljašić, rekao je Gašpar Telegramu, nije zaposlen temeljem javnog natječaja, “s obzirom na to da je još 2013., kada je bio ravnatelj te institucije, potpisao aneks koji mu omogućuje da se u nju vrati na odgovarajuće radno mjesto.”

- On je izabrao da plaću prima u Saboru, a da gradonačelnički mandat obavlja volonterski. Stoga je normalno da je sada zatražio da se vrati na stari posao. Međutim, kako ustanova trenutačno ima ravnatelja postavljen je na poziciju rukovoditelja Sanitetskog prijevoza jer je to u rangu njegove diplome ekonomista, izjavio je za Telegram Gašpar, uz ogradu da se Puljašić prvi javio njima i to pisanim putem.

Konačno, Gašpar je za Telegram potvrdio i kako je, da bi se zaposlilo Puljašića, otkaz dobila djevojka koja je na radnom mjestu rukovoditelja Sanitetskog prijevoza bila zaposlena kao zamjena na određeno vrijeme.

Puljašić dan prije otkrića uvjeravao: 'To je kriva infromacija'

Gradonačelnik Puljašić u ponedjeljak je, dan prije potvrde da je otišao na plaću u Dom zdravlja, Jutarnjem listu izjavio kako nije točna informacija da je zatražio povratak na taj posao. Naime, provjeravajući ovu informaciju nazvali smo ga direktno i kada smo ga upitali je li točna informacija da se s 1. travnja 2021. vraća u Dom zdravlja rekao nam je.

- Ma, ne. To još uvijek nije ništa. Još uvijek sam gradonačelnik do 1. lipnja i to volonter za 0 kuna od 20. siječnja otkad sam dao ostavku u Saboru. Volonter sam za 0 kuna na Zavodu za zapošljavanje, jer sam htio svom gradu ostaviti 27.000 kuna mjesečno, a ne kako je netko napisao ići na 2.500 kuna veću plaću – rekao nam je Puljašić, na što smo ga direktno upitali je li podnio zahtjev za povratak u Dom zdravlja?

- Ne.

Znači, u pitanju je glasina?

- Ma, recite gospođi koja vas je obavijestila da ima krivu informaciju. Eto, toliko – rekao je i pozdravio nas. Upit o ovome u ponedjeljak smo poslali i Domu zdravlja, ali nam oni još uvijek nisu odgovorili. (Nikola Patković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:50