OSTALA BEZ NAGRADE

Dr. Bosanac: Nisu mi bitne nagrade

Vijećnici su na burnoj sjednici odlučili da nagradu neće dati legendarnoj ratnoj ravnateljici vukovarske bolnice. Nagrada Vukovara za životno djelo odlazi stolnotenisačici Sandri Paović
 Damir Glibušić/CROPIX

VUKOVAR - Nisu mi bitne nagrade - kratko je komentirala dr. Vesna Bosanac, legendarna ratna ravnateljica vukovarske bolnice, činjenicu da neće dobiti ovogodišnju nagradu Grada Vukovara za životno djelo. Dr. Bosanac kaže da je bila iznenađena već i time da je predložena - učinila je to vukovarska podružnica Hrvatskog liječničkog zbora - smatrajući da se nagrada za životno djelo dodjeljuje na kraju karijere.

Nije na kraju karijere

- Mislim da nisam na kraju karijere i mogu još mnogo toga učiniti. Imam cilj, a to je cjelovita obnova Opće bolnice Vukovar i izgradnja Centra za rehabilitaciju žrtava rata - dodala je dr. Bosanac, koja je nakon ratne 1991. i povratka u Vukovar ravnateljicom bolnice ostala sve do današnjih dana.

Odbor za dodjelu javnih priznanja Grada Vukovara odlučio je da, između četvero predloženih, nagradu dobije dr. Vesna Bosanac. No vjećnici su, nakon trosatne rasprave, odlučili da se nagrada ove godine dodijeli mladoj stolnotenisačici, olimpijki Sandri Paović koju je nakon niza sportskih uspjeha zadesila teška prometna nesreća od koje se još oporavlja. Paović nije bila među četvero predloženih kandidata, već su je u vijećnici zajednički predložili SDP i SDSS.

Ujedinila Hrvatsku

- Sandra je sportskim uspjesima predstavljala državu i Vukovar , a ujednila je Hrvatsku koja je stala uz nju dok se borila da ponovno prohoda.

Primjereno je i da Vukovar to prepozna, Sandra je to od Vukovaraca zaslužila - komentirao je gradonačelnik Vukovara, Željko Sabo .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 04:38