IZBORI U SPLITU

Domovinski pokret Grada Splita planira ponovno pokrenuti Službu za rad s braniteljima

‘Obnovit ćemo i revitalizirati odnos prema hrvatskim braniteljima, podignut ćemo tu Službu na noge‘, kazao je Aris Zlodre
 Domovinski pokret Split

Domovinski pokret grada Splita objavio je kako planiraju ponovno pokrenuti Službu za rad s braniteljima i braniteljskim udrugama.

Kako kažu, Grad Split je 'prije pet godina donio sramotnu odluku kojom je ukinuta Služba za rad s braniteljima i braniteljskim udrugama. Služba je u sklopu Ureda Grada postala Odsjek za suradnju s braniteljima i braniteljskim udrugama.'

'Podaci Ministarstva branitelja govore o tome da se na području Grada Splita nalazi čak 450 nezbrinutih branitelja, a gradske su vlasti ukinule njihovu Službu', kažu.

24. lipnja 2022. godine, u svom posljednjem obraćanju prije izborne šutnje, Aris Zlodre, kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Grada Splita je istaknuo: 'Kada dođemo na vlast, napravit ćemo preustroj gradske uprave i vratiti Službu za branitelje. Obnovit ćemo i revitalizirati odnos prema hrvatskim braniteljima, podignut ćemo tu Službu na noge, postaviti pročelnika i oformiti ju na način da se brine o njima.'

Gradske vlasti u posljednjih pet godina nisu planirale ni izradile niti jednu novu zgradu za braniteljsku populaciju, poručuju iz Domovinskog pokreta.

'Braniteljima se kao rješenje nudi Korešnica u kojoj je navodno planirano 200 stanova za branitelje, a imamo ih 450. Ukoliko se taj problem i krene rješavati, trebat će deset godina da se ostvari. A što će do tada biti s našim braniteljima?!', kaže Zlodre.

'Kroz Službu će se osigurati stavka za stambeno zbrinjavanje splitskih branitelja, a gradnja braniteljskih stanova po ovom modelu pokazala se izvrsnom jer su cijene gradnje bile i do 30 posto niže u odnosu na model POS-a', dodali su.

Potporu u njegovim nastojanjima i kandidaturi dali su mu Ante Prkačin, Zlatko Hasanbegović i Zvonko Asanović. Zlodre je pozvao sve građane da u što većem broju izađu na izbore i 'glasaju za Domovinski pokret za bolju budućnost Grada Splita'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 03:07