IZBORI U SPLITU

Koalicija ‘Pokrenimo Split zajedno‘: Zaustavimo lijevu koaliciju Ivice Puljka

Koaliciju čine Domovinski pokret (DP), HSP, Hrvatski suverenisti (HS) i Hrvatska demokršćanska stranka (HDS)

Aris Zlodre

 Tom Dubravec/Cropix

Kandidat za gradonačelnika koalicije "Pokrenimo Split zajedno" Aris Zlodre u utorak je pozvao građane Splita da na izborima 26. lipnja pomognu toj koaliciji da osvoji što više mandata u Gradskom vijeću i tako "zaustave lijevu kolaciju Ivice Puljka.

Koaliciju čine Domovinski pokret (DP), HSP, Hrvatski suverenisti (HS) i Hrvatska demokršćanska stranka (HDS), a na upit zašto u toj koaliciji nema Mosta, Zlodre (DP) je rekao da je ta koalicija ujedinila sve suverenističke i konzervativne opcije u Splitu i da neće trgovati mandatima niti surađivati s lijevom koalicijom Ivice Puljka.

"Mostovci su surađivali s Puljkom u prošlom mandatu i omogućili mu sastavljanje većine u Gradskom vijeću te digli ruke za njegov proračun, zajedno s SDP-om, Možemo i Novom ljevicom te nismo vidjeli razlog za suradnju s njima budući da očito ne dijelimo iste životne vrijednosti." rekao je Zlodre.

Saborski zastupnik DP-a i vukovarski branitelj i logoraš Stipe Mlinarić Ćipe pozvao je Splićane da ne dozvole da se dogodi ono što se dogodilo Zagrebu. "Nemojte dozvoliti da se Split pretvori u Zagreb gdje su isto tako obećavali uvođenje komunalnog reda, a na koncu se bave isključivo ideološkim pitanjima lijevog predznaka dok Zagreb grca u kaosu i neredu," poručio je.

Vijećnik DP-a u županijskoj skupštini i kandidat za splitsko Gradsko vijeće Mark Žaja je ocijenio kako je prvi put od osamostaljenja Hrvatske u Splitu došlo do ujedinjenja suverenističkih, konzervativnih i domoljubnih opcija.

Predsjednik splitskih Hrvatskih suverenista Lovro Meštrović rekao je da je treba uspostaviti zavod za prostorno planiranje koji će nadzirati prostorne i urbanističke planove i spriječiti devastaciju Splita.

Po njemu, Split već godinama stagnira zbog nepostojanja zavoda za prostorno planiranje te zbog devastacije prostora što je posljedica nedostatka strategije. Planiramo sudjelovati u izradi novog GUP-a i svih nižerangiranih prostornih planova koji će konačno omogućiti Splitu da prodiše i privuče investicije.

U ime HDS-a Marica Vidović je rekla da Split nisu samo Hrvojeva ulica, istočna obala i Riva, nego svi dijelovi, pogotovo istočni dio koji je nepravedno zapušten. "Planiramo uvesti i pravedniju socijalnu politiku koja će ravnomjerno brinuti o mlađoj i o starijoj populaciji. Nedostatak smještaja i previsoke cijene u umirovljeničkim domovima su nedopustive u gradu veličine Splita i tom problemu ćemo posebno posvetiti vrijeme i utjecaj u Gradskim vijeću, poručila je.

Predsjednik splitskog HSP-a Ante Grubišić citirao je Antu Starčevića koji je rekao da "ako narod ne zna razaznati bolje od gorih da će mu biti isto kao dosad"."Ne samo da će biti isto, nego će biti i gore, rekao je i pozvao Splićane da im nam daju povjerenje i omoguće napredak Splita "koji stagnira i propada pod vlašću Ivice Puljka."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:10