ZLOPORABA POLOŽAJA?

Primorac pozvan u DORH: Sumnjiče ga da je prisvojio skupi Touareg

Touareg nikada nije bio zaveden u imovinske knjige Ministarstva znanosti ni parkiran u garažama Ministarstva
 Davor Pongračić/Cropix

ZAGREB - Bivši ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Dragan Primorac , kako neslužbeno doznajemo, danas će pred Županijskom državnim odvjetništvom u Zagrebu biti saslušan, i to kao osumnjičeni.

Protiv bivšeg ministra, prema našim izvorima, Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu pokrenulo je istragu zbog osnovane sumnje da je u proljeće 2008., dok je obnašao ministarsku dužnost, ravnatelju Zavoda za norme, koji je tada bio pri Ministarstvu obrazovanja znanosti i sporta, naložio da novcem iz budžeta Ministarstva nabavi luksuzno terensko vozilo Volkswagen Touareg.

Iako je formalni naručitelj vozila bio spomenuti zavod, njime se zapravo isključivo koristio tadašnji ministar Dragan Primorac. Touareg nikada nije bio zaveden u imovinske knjige Ministarstva znanosti ni parkiran u garažama toga ministarstva.

Nakon godinu dana korištenja, u proljeće 2008., bivši ministar je, prema sumnjama iz istrage, Touareg od Zavoda za norme povoljno i otkupio.

Ravnatelje agencija i zavoda pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta predlaže ministar i oni su u radu podređeni ministru. U podređenom odnosu prema ministru je, dakle, bio i tadašnji ravnatelj Zavoda za norme. Taj je zavod 2010., sukladno preporukama EU, iz okvira Ministarstva znanosti i visokog obrazovanja priključen Ministarstvu gospodarstva.

Primorca bi se, kako tvrde naši izvori, u ovoj istrazi moglo teretiti za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

(...)

ČLANAK U CIJELOSTI PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU JUTARNJEG LISTA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 10:38