‘ZARAĐUJU NA SMRTI‘

Čačić: ‘Mostov referemdum? Cijela priča je smijurija. Jadno, tužno i sramotno. A ne mijenja ništa‘

Most je opisao kao nekoć niz nezavisnih lista koje su nudile rješenja, da bi se formirali u tvrdu klerikalnu opciju

Radimir Čačić

 Damir Krajac/Cropix

Dok Most još uvijek samo govori o 400.000 potpisa, a njihovu predaju najavljuje za tridesetak dana, Radimir Čačić, predsjednik Reformista, okrivio je stranku da na smrti zarađuju političke poene.

Referendumsku je inicijativu MOSTA nazvao krajnje prizemnom i jadnom, s ciljem dobivanja medijske pažnje.

- To im je i uspjelo, MOST je nešto i narastao. No to će se istopiti do izbora, daleko su još. Nema tu programa, nema tu pameti, nema tu rješenja, nema tu ničega – rekao je Čačić za lokalnu varaždinsku televiziju VTV.

Most je opisao kao nekoć niz nezavisnih lista koje su nudile rješenja, da bi se formirali u tvrdu klerikalnu opciju i na koncu završio, kako je rekao za VTV, na golom populizmu.

Aktualna je zakonska pravila o referendumu, nazvao smijurijom. Iznio je primjer da se potpisi prikupljeni za načelnike, gradonačelnike i župane moraju odmah i predati, dok za ovakvu inicijativu vrijede drugačija pravila.

- Imate rok 15 dana skupljati, a nakon toga potpise možete predati nakon tri godine, jer kao stižu liste. Dok ne skupite koliko treba. To je farsa, to je smiješno, to je jadno i sramotno. Vlada je kriva, i ova i prethodna, jer su trebale zakon napraviti čišće. Imaš rok, predaj potpise, kontrola, gotovo. I naravno, jednim novim dodatnim podatkom koji treba dodati za svaki novi referendum treba spriječiti da se uzimaju stare liste od prošlih referenduma i da se prepisuju podaci i tako dobijete nove potpise. Cijela priča je smijurija, jadno, tužno i sramotno. A ne mijenja ništa. Da referendum prođe - ništa, nula. Tamo gdje su navedene nepogode, bolesti i drugo, uvodi se još i riječ pandemija. I što onda? - zaključio je Čačić za VTV.

Inače, upravo je pandemija koštala Čačića reizbora za varaždinskog župana. Radimir Čačić nije čekao nacionalni stožer za donošenje pojedinih mjera, nego je i ranije u Varaždinskoj županiji, njegov stožer uvodio strože mjere, u skladu brojem zaraženih i umrlih, osobito kad je baš ta, sjeverna županija, danima bila najteže pogođena europska regija po broju zaraženih. Varaždinci su ga kaznili, glasajući za suparničkog kandidata, HDZ-ovog Anđelka Stričaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 16:25