UDAR NA TOMAŠEVIĆA

Bivši Bandićev pročelnik: ‘Potrošeno je 50 milijuna kuna, a Dom za starije još nije otvoren...‘

U godinu dana Gradska uprava nije uspjela provesti javno nadmetanje za nabavku opreme - tvrdi zastupnik Ivica Lovrić.

Ivica Lovrić, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini

 Nera Simic/Cropix

Par dana nakon što je aktivirao svoj mandat zagrebačkoj Gradskoj skupštini - gdje je odlučio djelovati kao nezavisni zastupnik, a ne kao član Kluba Stranke rada i solidarnosti, na čijoj je listi izabran - Ivica Lovrić, nekadašnji Bandićev pročelnik za obrazovanje, održao je danas konferenciju za novinare ispred Doma za starije i nemoćne u Markuševcu odakle je žestoko kritizirao gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Lovrić je, kako prenosi Media servis, ustvrdio da je prošlo točno godinu dana otkad su radovi u koje je uloženo 50 milijuna kuna završeni, ali da Dom i dalje nije otvoren.

- U godinu dana Gradska uprava nije uspjela provesti javno nadmetanje za nabavku opreme. Javna nabava je bila planirana za lipanj prošle godine kada je Tomašević preuzeo vlast. Znate da je on tada zabranio javnu nabavu pa je raspisana tek u rujnu. Ponude su otvorene trećeg studenog prošle godine za namještaj da bi ponuda bila poništena. Znači čekalo se do kolovoza ove godine i 8. kolovoza su jednostavno natječaj poništili, bez obrazloženja. Znači čekalo se najprije deset mjeseci sa odlukom, došlo je do poništenja i novi natječaj za opremu do dan danas nije raspisan - rekao je Lovrić i dodao kako ne očekuje da će se Dom za starije i nemoćne otvoriti u idućih godinu dana.

- Problem je i što Grad svakodnevno plaća čuvanje zgrade, čiji je iznos u godinu dana pola milijuna kuna. Trenutno na listi čekanja oko 20 tisuća Zagrepčana čeka mjesto za dom. Kako ne postoji zakonski okvir unutar kojeg se treba otvoriti dom, a jedine su sankcije za aktualnu vlast - izbori. Kako onda očekivati da će aktualna gradska vlast osmisliti projekt nekog novog doma, pa ga sagraditi, pa ga staviti u funkciju? Nikako! I nisu u ovih godinu i pol dana osmislili niti jedan projekt doma za starije i nemoćne i vjerojatno ni neće do kraja mandata - poručio je nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini Ivica Lovrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:11