OPET SA ŠEFICOM

Bianca Matković Popijaču sa sobom dovela dvije prijateljice

Od MVP-a preko Vlade do Ministarstva gospodarstva, Bianca Matković, Kristina Petrina i Helga Draženović nerazdvojne su suradnice

ZAGREB - Bianca Matković , bivša ministrica u Vladi, prije nešto više od dva tjedna prešla je u Ministarstvo gospodarstva na novu dužnost - državne tajnice za gospodarsku diplomaciju. Zajedno s njom u Ministarstvo gospodarstva, kako doznajemo, prešle su i njezine dvije tajnice iz Vlade Helga Draženović i Kristina Petrina. Riječ je, navodno, o susjedama i dobrim prijateljicama bivše ministrice koje s njom godinama surađuju.

Rodbinske veze

Naime, tajnice Draženović i Petrina svojedobno su s Biancom Matković radile i u Ministarstvu vanjskih poslova, a kad je ona imenovana ministricom bez portfelja, povukla ih je u Vladu.

Stupajući prije dva tjedna na novu dužnost, Bianca Matković je ponovno sa sobom povela najbliže suradnice.

Imena dviju tajnica Biance Matković u javnosti su se pojavila krajem kolovoza 2009. kada je objavljeno da se Vlada i nekoliko ministarstava opskrbljuju cvijećem iz cvjećarnice Pušlek. Cvjećarnica je, kako su mediji poslije otkrili, u vlasništvu Zlatka i Gordane Fagač, sestrične bivše ministrice. Oni su ujedno roditelji Kristine Petrine, koja je u to vrijeme bila tajnica u Vladi.

Radni sastanak

Glasnogovornik Vlade Zlatko Mehun tada nije htio komentirati te informacije, tvrdeći da nema takve podatke, kao ni one da je Helga Draženović kuma nove državne tajnice. No, novinari Jutarnjeg lista tada su otkrili i kako su njih tri susjede u Remetama.

Tako je navodna kuma Helga Draženović bila prijavljena na adresi Studen breg 47 dok obitelj Matković živi na broju 34. Na Studen bregu živi i Kristina Petrina koja se u kabinetu ministrice bez porteflja tada zaposlila jer je Helga Draženović bila na porodiljnom dopustu. Do tada je radila u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija.

Službenu potvrdu o tome tko je sve došao u Ministarstvo gospodarstva s novom državnom tajnicom Biancom Matković tijekom petka nismo mogli dobiti. Iz Odjela za odnose s javnošću u Ministarstvu su nas izvijestili kako odgovore možemo dobiti tek u ponedjeljak.

- Na žalost, danas vam ne možemo pomoći jer su ministar i državna tajnica na radnom sastanku u Vladi - glasio je odgovor iz Ministarstva gospodarstva.

Manja plaća

No, prema neslužbenim informacijama iz ministarstva Đure Popijača, doznajemo da su dvije spomenute tajnice u najužem timu Biance Matković te da su one jedine došle s njom iz Vlade.

Prema našim informacijama, Bianci Matković nije ostala, kako se spekuliralo, ministarska plaća, nego joj je izjednačena s ostalim plaćama državnih tajnika.

Afera tepih: Neizvjesna sudbina zamjenskog saga koji je donijela u Vladu

Bivša ministrica Bianca Matković i premijerka Jadranka Kosor prošlo su se ljeto posvađale zbog tepiha u Vladi. Kad je Matković htjela uljepšati svoj ured i zamijeniti stari tepih, premijerka se pobunila i to joj zabranila. Matković je potom u ured u Vladi donijela svoj tepih iz kuće. Sudbina tog tepiha sad je neizvjesna. Prema nekim informacijama, nova državna tajnica po odlasku iz Vlade vratila ga je kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:35