Dolijali lopovi

Tročlana banda unajmila vozilima pa harala po skladištima: Ukrali su solarne panele, bačve piva...

Zagrebačka policija sumnjiči trojku da su u proteklih godinu dana počinili 14 provala i krađa i domogli se plijena vrijednog 32.000 eura

Uhićenje, ilustrativna fotografija

 Cropix/

Policija je raskrinkala i uhitila tročlanu bandu koja je u proteklih godinu dana krala raznu robu iz skladišnih prostora diljem Hrvatske domogavši se tako plijena vrijednog ukupno 32.000 eura. Kako je danas izvijestila Policijska uprava zagrebačka, policijski službenici te policijske uprave dovršili su kriminalističko istraživanje nad tri državljana Republike Hrvatske u dobi od 30, 36 i 44 godine zbog sumnje u počinjenje 14 kaznenih djela "Krađa" i dva kaznena djela "Teška krađa".

"Naime, sumnja se da su od početka ožujka 2023. godine pa do početka ožujka 2024. godine, na području Grada Zagreba i drugih gradova diljem Hrvatske s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi i oduzimanja tuđe pokretne stvari, unajmili jedno kombi i jedno osobno vozilo kako bi ih koristili da bi trgovačkim društvima počinili materijalnu štetu.

Osumnjičeni su u 14 slučajeva došli do skladišnih prostora trgovačkih društava iz kojih su otuđili solarne panele, plastične sanduke, prazne staklene boce i bačve napunjene pivom, nakon čega bi se udaljili u nepoznato.

Također, počinitelji su u dva slučaja koristeći unajmljeno kombi vozilo došli do trgovine i skladišnog prostora u koji su provalili na način da su podesnim predmetom prerezali lokot ograde dvorišta, ušli u otvoreni krug i iz njega otuđili sanduke praznih boca i aluminijske bačve s kojima su se udaljili u nepoznato", priopćila je policija.

Trojica osumnjičenih su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, koje su proveli policijski službenici iz Svetog Ivana Zeline, predani pritvorskom nadzorniku dok je posebno izvješće podnijeto Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:43