UHIĆENJE U RIJECI

Specijalci i detektivi za droge zaskočili dilere u automobilu: Nađeni heroin, kokain, streljivo, bombe, pištolj...

Policija je u utorak zaustavila auto u kojem je bio 25-godišnjak koji je kod sebe imao 313 grama kanabinoida "spice galaxy" te 28 grama materije nepoznatog kemijskog sastava

Ilustrativna fotografija, policija 

 Cropix/Cropix

Detektivi za droge PU primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene zlouporabe droga i predali ga uz kaznenu prijavu pritvorskom nadzorniku.

Riječ je o osobi koju su pripadnici Jedinice specijalne i interventne policije Rijeka u utorak oko 18 sati, zatekli u osobnom vozilu na području Potoka u Rijeci kojim je upravljao 38-godišnji hrvatski državljanin na području Potoka u Rijeci i kod njega našli oko 313 grama kanabinoida "spice galaxy" te 28 grama materije nepoznatog kemijskog sastava. Prilikom izlaska iz vozila 38-godišnji vozač je iz ruke odbacio vrećice s manjom količine droge kokain i heroin.

Obojica osumnjičenika su uhićena i privedena na kriminalističko istraživanje u okviru kojega je, na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci, provedena i pretraga doma te prostorija kojima se 25-godišnjak koristi na području Rijeke.

Tijekom pretrage pronađeno je oko pet kilograma zelene biljne materije nepoznatog kemijskog sastava, tekućina za koju se sumnja da je namijenjena tretiranju droge, ali i eksplozivna sredstva: plinski pištolj marke "issc m22-9" cal 9 mm, ručna bomba M-75, 51 komad različitog streljiva te ostali predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Po završetku istraživanja, osumnjičeni 25-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu pod sumnjom u počinjenje dva kaznena djela- neovlaštena proizvodnja i promet drogama i nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je predan pritvorskom nadzorniku.

Također je sankcioniran i prekršajno u skladu s odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, a osumnjičeni 38-godišnjak prema Zakonu o suzbijanju zlouporaba droga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:39