POKLOPIO IH KROV

Svjedoci tragedije u marini Trogir: ‘Ljudi su vrištali i molili za pomoć‘

Umro je muškarac (50) koji je bio zarobljen pod ruševinama, još dvojica radnika su ozlijeđena
 Joško Šupić/Cropix

Gotovo sat i pol trajalo je izvlačenje tijela, nažalost smrtno stradalog pedesetogodišnjeg građevinskog radnika koji je izgubio život obnavljajući stari objekt smješten u marini Trogir, uslijed urušavanja betonskog krova prilikom čega su još dva radnika ozlijeđena i hitno hospitalizirana u KBC-u Split.

Svi troje radili su u tvrtki Olimp izgradnja iz Košuta i to na obnovi i rekonstrukciji više od 60 godina starog objekta koji je nekada služio kao skladišno uredski prostor, piše Slobodna Dalmacija.

image
Joško Šupić/Cropix

Epilog je to tragedije koja je u petak oko 12:33 zadesila Trogirane, a kako doznaje Slobodna, druga dvojica ozlijeđenih izvan su životne opasnosti. Tragedija se dogodila na području uz brodogradilište, točnije uz marinu Trogir na servisnom djelu, a na mjesto događaja, u roku od trena stigli su hitna medicinska pomoć, vatrogasci i policija.

image
Joško Šupić/Cropix

- Čuli smo da je nešto puklo, dva radnika su doslovno vrištala i molila za pomoć dok je jedna osoba bila ostala zarobljena ispod ruševina. Odmah su pozvani policija, hitna pomoć i vatrogasci koji su se sat i pol borili s ruševinama kako bi izvukli tijelo i spasili unesrećenog muškarca, nažalost sa smrtnim ishodom.

image
Joško Šupić/Cropix

Svi smo ostali u šoku, kako i ne bi kad ti čovjek pogine doslovno ispred očiju. Strašno, tragedija velika - u šoku prepričava dramu jedan od zaposlenika marine Trogir.

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo i inspektor zaštite na radu, te slijedi obavljanje očevida, izvijestila je PU splitsko-dalmatinska.

image
Joško Šupić/Cropix

Na prostoru marine Trogir vladao je teški muk, gotovo nitko od očevidaca nije bio raspoložen za razgovor, a točno oko 14 sati spašavatelji su izvukli tijelo stradalog radnika koje bilo prekriveno bijelom plahtom. Premda su kola hitne pomoći stajala odmah uz urušeni objekt, tijelo stradalog odneseno je sa strane, jer se utvrdila smrt pa nije bilo potrebe da ga se odvozi do splitske bolnice.

image
Joško Šupić/Cropix

O silini građevinskog materijala koji se urušio govori i gomila šuta pred objektom koji se od prije 15 dana počeo obnavljati. Objekt je okružen građevinskim skelama, nedavno su mu zamijenjeni prozori, a stradali građevinski radnici radili su na unutarnjoj i vanjskoj obnovi.

O cijelom događaju oglasila se Paulina Ilić, predsjednica Uprave Marine Trogir.

image

Paulina Ilić

Joško Šupić/Cropix

- U trenutku nesreće u objektu su se nalazila tri radnika. Što se točno dogodilo nije nam još poznato a najvjerojatnije se srušio betonski dio krova. Objekt je izgrađen još prije 1968. godine i vapio je za obnovom. Ima dvadeset dana vršimo sanaciju i obnovu objekta koji je služio kao uredsko skladišni prostor. Sve službe brzo su reagirale i stigle na teren, no, nažalost nesretnom radniku nije bilo spasa - kazala je Paulina Ilić.

image
Joško Šupić/Cropix

Sami detalji ove tragedije bit će poznati nakon što završi kriminalističko istraživanje - zaključili su iz policije, piše Slobodna Dalmacija.

Ispravak

U prvoj verziji teksta objavljeno je kako je marina Trogir u vlasništvu Danka Končara. No, Marina Trogir, odnosno društvo Servisni centar Trogir d.o.o. u čijem sastavu djeluje marina, još prošle godine u cijelosti je prodana češkom investitoru EMMA Capital Group, putem jednog od njihovih društava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:30