SMRT KADETA

Mladog vojnika (20) u Trogiru usmrtio pijani Meksikanac (40). Uhićen je

Nesreća se dogodila u ponedjeljak navečer u Trogiru u 22.45h na križanju Trogirske i Kneza Trpimira

Arhvska fotografija

 Tom Dubravec/Cropix

Splitska policija privela je 40-godišnjeg državljanina Meksika zbog izazivanja teške prometne nesreće u kojoj je poginuo 20-godišnji kadet Hrvatskog vojnog učilišta dr. Franjo Tuđman, javlja Dalmatinski portal.

Kako smo jučer objavili, nesreća se dogodila u ponedjeljak navečer u Trogiru u 22.45h na križanju Trogirske i Kneza Trpimira.

Meksikanac je skretao ulijevo na križanju, a nije propustio vozila koja su mu dolazila iz suprotnog smjera. Na vozilo je naletio 20-godišnjak na motociklu. U nesreći je zadobio teške ozljede te je prebačen u KBC Split. Nažalost, mladiću nije bilo pomoći te je smrt konstatirana u 3.50h ujutro u ponedjeljak.

Utvrdilo se da je Meksikanac vozio pod utjecajem alkohola. Kako neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, predat će ga pritvorskom nadzorniku, a onda mu slijedi ispitivanje u Državnom odvjetništvu.

Kako je jučer priopćio MORH, poginuli mladić bio je kadet 4. godine studija Vojnog pomorstva te je u trenutku pogibije bio na ljetnim praznicima.

Ministarstvo obrane, Oružane snage RH i Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman" uputili su najdublje izraze sućuti obitelji, prijateljima i kolegama preminulog kadeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:36