POTJERA PO GRADU

Sumanuto divljao po Zagrebu, lovilo ga pola policije: Podignuta optužnica protiv manijaka za volanom!

Tužiteljstvo tereti 31-godišnjaka za obijesnu vožnju, krijumčarenje, oštećenje tuđe stvari i dovođenje u opasnost života i imovine

Očevid na Kustošijanskoj

 Damir Krajač/Cropix

Tri mjeseca nakon što je 31-godišnji krijumčar iz Moldavije svojom sumanutom vožnjom kroz Zagreb u kombiju nakrcanom migrantima izazvao totalnu pomutnju te se na kraju zabio u policijsko vozilo, Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je optužnicu.

Moldavca, osim za krijumčarenje ljudi, terete i za oštećenje tuđe stvari, ali i za obijesnu vožnju te za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom. Do daljnjega ostaje iza rešetaka jer postoji opasnost od bijega te mu prijeti višegodišnji zatvor ako mu se i sudskim putem dokaže krivnja.

image

Policijska potjera na Jadranskom mostu

Screenshot

Riječ je o događaju iz siječnja ove godine, točnije s noći od 18. na 19. siječnja kada je Moldavac imao samo jedan cilj – da se materijalno okoristi.

image

Očevid na Kustošijanskoj

Damir Krajac/Cropix

Pa je u tu svrhu na području Sisačko-moslavačke županije preuzeo 32 strana državljana, među kojima je bilo i maloljetnika. Ukrcao ih je u teretni prostor kombija bez sjedala unajmljenog u austrijskom rent-a-caru, a kako bi ih kriomice prevezao do Slovenije jer je itekako dobro znao da su stranci na teritoriju Lijepe naše bez valjane pravne osnove.

image
Damir Krajac/Cropix

Vozeći se po autocesti A1, kod čvora Karlovac, ignorirao je policijske svjetlosne naredbe kad su ga pokušali sasvim opravdano zaustaviti vidjevši ‘potonulo‘ vozilo.

Moldavac je pritisnuo papučicu gasa te na naplatnoj postaji Lučko probio i razbio spuštenu rampu na traci zatvorenoj za naplatu ne mareći za horor koji prolaze nagužvani putnici u kombiju. Oštetio je pritom mehanizam rampe, pričinivši najmanje 6032,25 eura štete.

image
Damir Krajac/Cropix

No, ni tad nije stao. Nastavio je juriti i kršiti prometne propise kroz Zagreb, a policajci su ga pratili te na najsigurnije punktove u gradu postavili blokade s obzirom na to da je jurišao preko 100 km/h po gradskim ulicama nakon što je prešao Jadranski most i krenuo u pravcu Ilice.

Pritom je, kako se navodi u optužnici, vozio i po traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera i to brzinom značajno većom od dopuštene, a nije se libio prolaziti raskrižja za vrijeme crvenih svjetala na semaforima.

image
Damir Krajac/Cropix

Dolaskom do Kustošijanske ulice u zapadnom dijelu metropole, udario je vozilom u policijski automobil i time izazvao opasnost za živote osoba koje je prevozio te živote drugih sudionika u prometu i policijskih službenika koji su ga pratili vozilom. Na sve to je, navodi tužiteljstvo, vozilom nastavio kretanje po Kustošijanskoj u smjeru juga gdje je, bez smanjivanja brzine, udario vozilom u desnu bočnu stranu policijskog auta s upaljenim svjetlosnim signalima kojim su mu prepriječili put i spriječili njegovo daljnje divljanje te ugrožavanje drugih sudionika u prometu.

Policajci su netom prije naleta istrčali iz policijskog vozila na kojem je nastala znatna materijalna šteta.

image
Damir Krajac/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:48