AKCIJA UZ GRANICU

Drama na naplatnim kućicama, policajac ozlijeđen u pokušaju da privede krijumčara: ‘Oštetio je rampu i pobjegao...‘

Zbog krijumčarenja ljudi policija će prijavila Tunižanina (36) i Pakistanca (53), obojica imaju boravišne dozvolame Francuske

Ilustracija

 Mario Todorić/Cropix

Nadzor hrvatske državne granice iz dana u dan je veliki izazov za policijske službenike. I nema dana da nemaju barem jedno postupanje - uhićenje krijumčara i zaticanje ilegalnih stranih državljana.

Jučerašnja akcija na području PU brodsko-posavske rezultirala je čak i ozljeđivanjem jednog policajca.

Naime, tijekom nadzora, policajci su uočili, a potom i zaustavili dva osobna automobila koja su im se opravdano učinila sumnjivima. Oba vozila bila su krcata strancima koji su ilegalno ušli u Lijepu našu.

Za upravljačem automobila francuskih nacionalnih oznaka sjedio je 36-godišnji Tunižanin s boravkom u Francuskoj, dok je vozilom zagrebačkih oznaka upravljao 53-godišnji Pakistanac koji je, također, posjedovao dozvolu boravka u Republici Francuskoj.

Oba vozača su uhićena zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj i nad njima je u tijeku istraživanje, a za trećim, pretpostavlja se, radnim kolegom, potraga još traje.

Naime, prilikom postupanja i privođenja dvojice krijumčara, na mjesto događaja je iznenada stigao i vozač trećeg automobila zagrebačkih oznaka. Nije očekivao takav doček pa je brže-bolje auto okrenuo i pobjegao u nepoznato.

- Pritom je prošao kroz naplatnu postaju Lužani, oštetio rampu i ozlijedio policijskog službenika. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje na pronalasku navedenog vozača i utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - kažu iz PU Brodsko-posavske dodajući da su prema migrantima postupali prema Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti kao i Zakonu o strancima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:48