NESREĆE NA RADU

Radnik (54) pao sa 7 metara iz košare i na mjestu poginuo; Drugi teško stradao u silovitom udaru vilice stroja

Zagrebačka policija, koja je provela očevid, događaj sa smrtnom posljedicom okarakterizirala je kao nesretan slučaj

Ilustracija

 Duje Klaric/CROPIX

Tijekom izvođenja radova u pogonu tvrtke na području Ivanić Grada, život je izgubio 54-godišnji zaposlenik. Nesreća na radu dogodiila se u četvrtak oko 12.15 sati dok je nesretni muškarac izvodio limarske radove iz podizne košare.

U tom trenutku bio je na sedam metara visine te je pao na tlo. Nažalost, odmah je podlegao stravičnim ozljedama pa su djelatnici Hitne pomoći mogli samo konstatirati smrt.

Je li muškarcu pozlilo, nije poznato, a njegovo tijelo prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati. Zagrebačka policija, koja je provela očevid, događaj je okarakterizirala kao nesretan slučaj.

No nije to bila jedina nesreća na radu. Na širem području Donjeg Miholjca teške tjelesne ozljede zadobio je 44-godišnji muškarac dok je upravljao radnim strojem čija ga je vilica udarila direktno u glavu. U teškom stanju završio je u KBC-u Osijek, gdje je hospitaliziran, a na mjestu nesreće policija je provela očevid.

Utvrđeno je da je 44-godišnjak, kao radnik tvrtke, upravljao radnim strojem koji nije bio tehnički ispravan. Naime, u jednom trenutku došlo je do udara vilice stroja u kabinu i pritom je jedna od vilica udarila vozača u predjelu glave.

Osim policije, na mjestu događaja bio je i inspektor zaštite na radu, a s obzirom na dosad utvrđeno, bit će pokrenute odgovarajuće sankcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:05