UHIĆENA JEDNA OSOBA

Policija nakon dugog očevida otkrila što se dogodilo kod Rugvice: Vozaču kamiona prijeti višegodišnji zatvor!

Nije propustio motocikl koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao pravac kretanja
 Ranko Suvar/Cropix

Policijski očevid koji je na mjestu tragedije u Dugoselskoj ulici, između Rugvice i Črneca Rugvičkog, danas trajao satima rezultirao je, među ostalim, i uhićenjem krivca za nesreće u kojoj su život izgubila dva mladića.

Policija je lisice na ruke stavila 49-godišnjem vozaču teretnog automobila Peugeot zagrebačkih oznaka, koji će, prema prvim informacijama nakon prikupljenih dokaza, kazneno odgovarati za izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom i to iz nehaja.

Naime, policijski očevid je pokazao da je vozač teretnjaka oko 11.20 sati vozio u smjeru istoka Dugoselskom ulicom te je dolaskom do kućnog broja 21 započeo skretanje prema prilaznom kolniku. Pritom nije propustio motocikl koji je dolazio iz suprotnog smjera i zadržavao taj pravac kretanja. Tako je dvojici 18-godišnjaka na motociklu oduzeo pravo prednosti prolaska.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix

U tom je trenutku na prednju desnu stranu Peugeota naletio motocikl za čijim je upravljačem sjedio jedan od dvojice 18-godišnjaka. Kretao se brzinom većom od dopuštene izvan naseljenog mjesta.

Smrtni ishod u slučaju dvojice netom punoljetnih mladića bila je, sudeći prema svemu, neizbježna, a rezultati obdukcije na Zavodu za sudsku medicinu gdje su tijela prevezena, još uvijek se čekaju.

Iz PU zagrebačke kažu da je, pak, u teškom stanju u KB Dubrava hospitalizirana 29-godišnja putnica iz teretnog vozila, a uhićenom vozaču prijeti višegodišnji zatvor.

image
Ranko Suvar/Cropix
image
Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 07:10