‘KAO EKSPLOZIJA‘

Detalji stravične nesreće kod Zagreba: Prijatelji 18-godišnjaci poginuli na motoru na putu prema školi

U stravičnoj nesreći u Dugoselskoj ulici, koja se dogodila danas oko 11.25 sati, poginuli su Antonio M. (18) i Leo P. (18)
 Ranko Šuvar/CROPIX

Antonio M. iz Brckovljana i Zagrepčanin Leo P., 18-godišnjaci, poginuli su u četvrtak oko 11.25 sati u stravičnoj nesreći u Dugoselskoj ulici u Rugvici.

image
Ranko Šuvar/CROPIX

Nesreća se dogodila kada je dostavno vozilo skretalo s glavne ceste na parkiralište tvrtke Bajkmont te najvjerojatnije oduzelo prednost motociklu koji se, na što ukazuju tragovi i posljedice, kretao jako velikom brzinom.

Kao eksplozija

Očevid na mjestu nesreće trajao je satima, pa policija do zaključenja ovog izdanja još uvijek nije dala službeno priopćenje, nego samo početnu informaciju.

Osim dvojice smrtno stradalih mladića, u vozilu u koji je udario motocikl ozlijeđena je 20-godišnja djevojka koja je zbog teških ozljeda prevezena u KB Dubrava i, prema riječima liječnika, njezino je stanje stabilno.

- Čulo se kao eksplozija. Okupili smo se i pogledali van, ali vidjeli smo samo automobil. Motocikl se uopće nije vidio, a prednji dio vozila bio je potpuno neprepoznatljiv.

Tek kad smo izišli, vidjeli smo u kanalu uz cestu dva tijela. Pokušali smo pomoći, došla je i Hitna pomoć, ali mladićima više nije bilo pomoći - doznali smo u tvrtki nedaleko koje se dogodila nesreća, a čiji su djelatnici još uvijek bili potreseni time što su vidjeli.

Od Yamahe je ostalo samo nekoliko dijelova. Prednji dio motora odletio je u šumu nekoliko desetaka, možda i stotinjak metara od mjesta udara u vozilo kojem su bili uništeni prednji dijelovi karoserije i motor.

Obojica mladića imala su kacige, ali kako smo neslužbeno doznali, Antonio M. nije imao položen vozački ispit, kao ni Leo P.

Po tome što su u ruksaku Antonija M. bile bilježnice i knjige zaključili su kako su dvojica mladića išla u školu.

image
Ranko Šuvar/CROPIX

Sunce i magla

Osobe s kojima smo razgovarali i koje su bile na mjestu nesreće rekle su nam da je u vrijeme kad se dogodila nesreća, bila gusta magla i motocikl je vozio u smjeru sunca, a dostavno vozilo suprotno od sunca. Ali, kako su nam rekli oni koji su se tamo zatekli, brzina kojom je dojurio motocikl bila je možda veća od 120 kilometara na sat. Međutim, više okolnosti o nesreći bit će poznato nakon obavljenog očevida.

image
Ranko Šuvar/CROPIX

Naši sugovornici kažu da se na tom mjestu nedavno dogodila teža nesreća te da se radi o prometnici koja je na tom dijelu ravna i pregledna, ali i vodi prema autocesti pa vozači očito precijene svoje sposobnosti i ne prilagode brzinu.

Međutim, prema riječima naših sugovornika, u ovom slučaju je dostavno vozilo presjeklo put motociklu na kojem su bila dvojica mladića. Tijela poginulih prevezena su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX
image
Ranko Šuvar/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:06