UBOJSTVO U CENTRU ZAGREBA

Ovo je posrnuli knjigovođa osumnjičen da je u Švarcovoj ulici ubio građevinca Marinka

Stanari Švarcove su užasnuti poznajom da je čovjek ubijen u njihovoj mirnoj ulici

Dolazak osumnjičenog za ubojstvo u Švarcovoj u Općinski kazneni sud

 Goran Mehkek/Cropix

Vidno posramljen, ali i umoran od cjelodnevnog kriminalističkog istraživanja, nakon što je jučer u kasnim popodnevnim satima uhićen u prijateljevoj kući u Donjem Vukojevcu gdje je stanovao posljednjih tjedana, posrnuli zagrebački knjigovođa Vedran T. (49), od nedavno direktor jedne građevinske tvrtke, s lisicama na rukama doveden je večeras na ispitivanje u prostorije tužiteljstva pred zamjenika Županijskog državnog odvjetništva.

Kako doznajemo, osumnjičeni nije iznio obranu jer nije bio u stanju, a tužiteljstvo ga tereti za tzv. ‘obično‘ ubojstvo iz članka 110. Od suca istrage Županijskog suda u Zagrebu zatražili su određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora, a ako mu se sudskim putem dokaže krivnja, prijeti mu najmanje pet godina zatvora.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Riječ je o muškarcu osumnjičenom da je još u srijedu tijekom dana u stanu u Švarcovoj ulici u Zagrebu hicem u glavu iz vatrenog oružja usmrtio svog poznanika Marinka K. (60), s kojim se inače družio i koji je u stanu gdje se dogodio zločin, obavljao građevinske radove, a ujedno je i noćio.

Šokantan prizor prva je uočila žrtvina djevojka u četvrtak u 9.30 sati koja je zatekla otvorena vrata stana te je pozvala policiju. Nije dugo trebalo da kriminaliste trag iz stana prepunog tragova krvi i otisaka stopala, počevši od onih koji potječu od borbe, odvede do Donjeg Vukojevca gdje Vedran T. stanuje unazad nekog vremena.

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix

Na dan ubojstva osumnjičeni se, kako smo već pisali, čak dva puta vraćao u taj stan, a tijekom jedne od tih putešestvija ga je snimila kamera na benzinskoj dok je točio gorivo.

Pokojni muškarac nije imao prijavljeno boravište na području Hrvatske jedno desetljeće, a navodno su okidač za zločin bili dugovi točnije dugovanje osumnjičenog prema pokojnom.

Prema neslužbenim informacijama, Marinko K. je osim radova u stanu gdje je ubijen, uređivao i vikendicu Vedrana T. u Zagorju, a za odrađeni posao nije bio plaćen u cijelosti pa je žrtva često na taj dug podsjećala. Paralelno s ubojstvom policija istražuje, kako doznajemo, i jedan palež vozila u Zagrebu povezan sa osumnjičenim.

image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image

Policijski očevid

Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image

U četvrtak oko 9.30 sati u stanu je pronađeno tijelo muškarca s ozljedama koje upućuju na sumnjivu smrt

Goran Mehkek/Cropix/Cropix

Stanari Švarcove su užasnuti poznajom da je čovjek ubijen u njihovoj mirnoj ulici.

- U tom stanu radovi traju već mjesecima, te radnike ne poznajemo, ali ih viđamo tu od jutra do mraka. Bilo ih je više, ne samo jedan. Nismo ništa čuli ni vidjeli da netko zapomaže, nego smo doznali od policije u četvrtak ujutro da se nešto dogodilo jer su zvonili svim stanarima kako bi prikupili, valjda, neke korisne informacije - rekla nam je jedna stanarka zgrade.

Policijski očevid u stanu potrajao je do kasno u noć u četvrtak, a danas su s parkirališta ispred zgrade, po nalogu policije, djelatnici vučne službe pokupili Mercedes koji je nakon očevida zapečaćen i koji je koristio ubijeni muškarac.

Je li pronađeno oružje s kojim je ugašen život nesretnog radnika, a koje je policija intenzivno tražila pretražujući grmlja i kontejnere za smeće u krugu od 200 metara s obzirom da oružje u stanu nije pronađeno, nije poznato.

image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:00