PRESUDA VEDRANU T.

Bivši knjigovođa ubio radnika hicem u glavu i zapalio dva auta, danas doznao kaznu: ‘Krivi su Covid, alkohol i kokain!‘

‘Kriv sam. Sve što mi se optužnicom stavlja na teret je istina. I ubojstvo i palež automobila‘, rekao je još na prošlom ročištu Vedran T.

Privođenje Vedrana T.

 Goran Mehkek/Cropix

Bivši knjigovođa Vedran T. nepravomoćno je osuđen na 9 godina zatvora zašto što je u studenome prošle godine u Ulici Lavoslava Švarca u Zagrebu pištoljem ubio radnika Marinka K. koji je u stanu izvodio radove. Također, dobio je i dvije godine zatvora jer je iz osvete zapalio dva automobila te mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 10 godina, ali i 3 godine obaveznog liječenja od alkoholizma.

Podsjetimo, Vedran T. je na prošlom ročištu priznao krivnju:

- Kriv sam. Sve što mi se optužnicom stavlja na teret je istina. I ubojstvo i palež automobila. Jako mi je žao zbog svega što sam napravio i spreman sam odgovarati za to.

Osim za ubojstvo, Vedran T. je optužen i da je zapalio dva automobila. Pola mjeseca prije ubojstva, 17. listopada 2022., oko 22.50 sati u Ulici Božidara Magovca na parkiralištu je zapalio BMW X6 jednome građevinskome poduzetniku za kojega je navodno ranije radio, a samo nekoliko sati nakon što je ubio Marinka K., ponovno je došao u Ulicu Božidara Magovca te ovoga puta zapalio Volvo tvrtke drugoga poduzetnika. Kako su zaključili istražitelji, Vedran T. se htio osvetiti poduzetnicima jer su mu otkazali poslovnu suradnju. Radnika Marinka T. je navodno ubio je jer mu je radnik spočitavao da mu je dužan novac za vikendicu u Zagorju koju mu je obnovio.

- Vlasnika Volva, a i vlasnika BMW-a poznajem cijeli život, zajedno smo odrasli, a ja ih i danas smatram prijateljima. Pokojnoga Marinka sam znao sigurno 15 godina. Nikad se nismo svađali niti sam mu ikad ružnu riječ rekao. Za sve je kriv košmar u mojoj glavi - rekao je Vedran T. na prošlom ročištu. Tada je iznoseći obranu pristao odgovarati samo na pitanja svojega odvjetnika Nevena Antića. Vedran T. je ispričao kako je kao maloljetni dragovoljac postao pripadnik specijalne policije u ratu, te da je preživio mnoge traume. Nakon rata osnovao je knjigovodstveni obrt, i zasnovao obitelj, no "puknuo" je nakon pandemije covida koji mu je uništio posao te je počeo piti i konzumirati kokain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 12:52