HEROJI IZ TUŠILOVIĆA

Otac i sin Marko i Nikola prvi pritekli u pomoć putnicima iz prevrnutog busa: Bili su prestrašeni

‘Čuli smo udar, a onda zapomaganje ljudi. Pomogli smo svima da izađu‘, kažu Marko i Nikola Čuturilo
Marko i Nikola Čuturilo
 Robert Fajt/Cropix

U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 4.43h dogodila na Državnoj cesti 1 (D-1) u mjestu Tušilović nedaleko Karlovca ozlijeđeno je šest osoba. Policija javlja da su ozlijeđeni vozač i pet putnika. Svi oni su prevezeni u Opću bolnicu Karlovac.

U prometnoj nesreći nije bilo drugih vozila te se radi o slijetanju busa na ravnom dijelu prometnice iz smjera Karlovca. Nakon slijetanja je došlo i do prevrtanja na bok. Tom prilikom vozilo je izvrnulo banderu.

Doznajemo da su putnici državljani BiH koje je autobus ljubljanskih oznaka prevozio iz Njemačke u njihovu domovinu, dio putnika pokupili su u Austriji i Sloveniji. Uglavnom se radi o radnicima i studentima.

Je li razlog slijetanju umor vozača ili neki drugi utvrdit će se očevidom koji je obavljen na mjestu nesreće. Promet ovom dionicom Ličke magistrale odvijao se naizmjenično jednom prometnom trakom.

Putnicima su prvi u pomoć pritekli Nikola Čuturilo i njegov sin Marko. Sjekirom su razbili vjetrobransko staklo vozila, kako bi izvukli vozača, dok su ostalim putnicima pomogli da izađu kroz "šiber" na krovu.

- Čuli smo udar, a onda zapomaganje ljudi. Pomogli smo svima da izađu. Bili su prestrašeni, ali se činilo da nisu teško ozlijeđeni - rekli su Nikola i Marko.

Čini se da je nagore prošao vozač u nesreći koja je mogla biti puno teža nego što jest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 06:05