PRAVOMOĆNO

Milorad Pupovac kažnjen zbog prebrze vožnje: Sutkinja odbila prijedlog policije da mu se oduzme vozačka

Kažnjen je s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan, a mora platiti i 300 kuna troškova postupka.

Milorad Pupovac

 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Milorad Pupovac (67) proglašen je krivim i pravomoćno osuđen zbor prebrze vožnje, a presuda je odmah postala pravomoćna, javlja Danica.hr.

Pupovac je kriv je je u lipnju oko 14 sati u Tušiloviću upravljao Volkswagenom i kretao se državnom cestom D1 kroz naselje Tušilović u smjeru sjevera te je nadzorom brzine uređajem Gatso utvrđeno prekoračenje.

“U naseljenom mjestu, gdje je vidno postavljenim znakom brzina kretanja ograničena na 50 km/h, kretao se brzinom od 92 km/h, što umanjeno za sigurnosnu razliku od 10 km/h, iznosi 82 km/h, dakle kretao se brzinom koja je za 32 km/h veće od dopuštene”, istaknula je prekršajna sutkinja.

Pupovac se branio kako vozi “već dugi niz godina bez kaznene ili prekršajne evidencije te da je savjestan u upravljanju osobnim vozilom”.

“Kako nisam u mogućnosti osporavati točnost izmjerenog, naglašavam da svojom vožnjom nisam ugrozio ni stanovništvo ni materijalna dobra toga kraja te sam vozio savjesno, na otvorenoj i preglednoj cesti, na izlazu iz naseljenog mjesta”, branio se saborski zastupnik.

Sutkinja ga je kaznila s 1500 kuna jer je dosad prekršajno nekažnjavan te je odbila prijedlog policije da mu se vozačka dozvola oduzme na mjesec dana. Mora platiti i 300 kuna troškova postupka, piše Danica.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2022 00:02