KAZNENA PRIJAVA

Osumnjičeni direktor oštetio tvrtku iz Preloga za više od dva milijuna eura

Izvršen je prijenos novčanih sredstava sa žiroračuna spomenutog trgovačkog društva na njegove osobne tekuće račune

Ilustrativna fotografija

 /Cropix

Međimurska policija podnosi kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv 45-godišnjeg direktora tvrtke iz Preloga, osumnjičenog za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, kojima je oštetio tvrtku, a sebi pribavio više od 2 milijuna eura, priopćeno je u četvrtak.

Kriminalističko istraživanje provela je Služba kriminalističke policije Policijske uprave međimurske, temeljem kaznene prijave trgovačkog društva iz Preloga te zahtjeva Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu.

Utvrđeno je da je 45-godišnjak s područja Preloga u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Preloga, u razdoblju od siječnja 2021 do svibnja 2023., s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, sklopio nekoliko ugovora o zajmu s pripadajućim aneks ugovorima, navode iz međimurske PU.

Temeljem tih ugovora, a prema njegovom nalogu kao direktora, izvršen je prijenos novčanih sredstava sa žiroračuna spomenutog trgovačkog društva na njegove osobne tekuće račune. Ujedno, na isti način izvršene su mu i isplate u gotovini putem blagajne spomenutog trgovačkog društva.

Na taj načine 45-godišnjak je za sebe pribavio imovinsku korist te prouzročio štetu trgovačkom društvu iz Preloga u ukupnom iznosu nešto većem od dva milijuna eura.

Protiv osumnjičenog 45-godišnjaka policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, dodaje se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:23