STRAVA U ORLOVCU

Karlovačka policija nakon objave uznemirujuće snimke zlostavljanja konja uhitila dvojicu muškaraca: ‘Životinja im je oduzeta‘

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu

Zlostavljanje konja
 

 Screenshot Facebook

Karlovčka policija koja je na temelju objavljene snimke strašnog zlostavljanja pokrenula istragu, utvrdila je da je životinja doista zlostavljana na području karlovačkog naselja Orlovac, te su uhitili dvojicu muškaraca, 49-godišnjaka i 29-godišnjaka.

Terete ih da su "zajedno počinili kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja na način da su točno neutvrđenog dana i vremena, u štali, teško zlostavljali konja. Također, iz štale im je oduzeta zlostavljana životinja.

- Vezano uz događaj kriminalističkog istraživanja kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić utvrdili su da je mjesto događaja štala u vlasništvu 49-godišnjaka, a koja se nalazi na području Orlovca, Karlovac. Temeljem naloga Županijskog suda u Karlovcu, izvršena je pretraga obiteljske kuće i pripadajućih gospodarskih zgrada, a kojoj su prisustvovali veterinarski inspektor Državnog inspektorata i nadležni veterinar. Tom prilikom pronađen je konj koji je privremeno oduzet, a brigu o njemu preuzeo je veterinarski inspektor, naevli su u priopćenju.

Osumnjičeni muškarci predani su pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 08:55