SUMANuTI POHOD

Lopovski trojac poharao dubrovačko područje: Krali klime, bojlere, tuš kabine, umivaonike... Šteta je 124.000 eura!

Iz jedne kuće u Mokošici, najmlađi i najstariji su, pak, u tandemu ukrali dva televizora i laptop

Ulov dubrovačkih lopova

 Pu Dubrovačko-neretvanska/

Čak 124.000 eura materijalne štete pričinila je tročlana muška banda koja je u sedam odvojenih akcija provalila u šest objekata u izgradnji na gradilištu u mjestu Soline u Župi dubrovačkoj. Muškarce stare 30, 40 i 45 godina dubrovački kriminalisti, koji su posljednjih mjeseci s policajcima iz Gruda i Dubrovnika intenzivno radili na rješavanju slučaja, kršitelje zakona su prijavili za seriju krađa i teških krađa odrađenih između lanjskog lipnja i siječnja ove godine.

image

Ulov dubrovačkih lopova

Pa su 30-godišnjaka i 40-godišnjaka doveli u vezu s krađama 61 unutarnje i 14 vanjskih jedinica klima uređaja, 45 električnih bojlera zapremnine 80 litara, 23 viseće toaletne školjke, jednom tuš kabinom, 12 umivaonika, 10 miješalica, tri tuš seta, 19 poklopnica za ugradbene tuš kanalice. Najmlađi u ekipi je početkom siječnja ove godine i samostalno odradio ‘posjete‘ gradilištima stambene zgrade u Solinama kojom prilikom je ukrao još tri bušilice, laser, mokro-suhi usisavač, više komada trafoa te više komada rasvjetnih tijela

Tu lopovluku nije bio kraj jer tog 30-godišnjaka policija sumnjiči i za "dvije krađe starinskih kamenih kamenica s kamenim poklopcima koje su u dva odvojena slučaja iz dvaju dvorišta obiteljskih kuća s područja Dubrovnika otuđene tijekom prosinca prošle i siječnja ove godine". A kaznena prijava obuhvatila je i ‘posjet‘ dvorištu jedne obiteljske kuće u Komolcu odakle je ukrao razni alat - aparate za varenje, kutne brusilice, udarne bušilice te veće količine odvijača i osigurača, ali i dvije jakne.

image

Ulov dubrovačkih lopova

Pu Dubrovačko-neretvanska/

Iz jedne kuće u Mokošici, najmlađi i najstariji su, pak, u tandemu ukrali dva televizora i laptop.

- Osumnjičeni su ukradene predmete prodavali po nižim cijenama, a policija je u sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja jedan dio tih predmeta pronašla i vratila njihovim vlasnicima, dok se potraga za preostalim otuđenim predmeta nastavlja. Osumnjičeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a protiv preostale dvojice osumnjičenih kaznena prijava ide u redovnoj zakonskoj proceduri - kažu iz PU dubrovačko-neretvanske čiji su djelatnici uspješno pomrsili planove ‘garažnoj rasprodaji‘ osumnjičenog trojca.

image

Ulov dubrovačkih lopova

Pu Dubrovačko-neretvanska/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:15