LOPOVSKA POSLA

Naljutio se jer nakon krađe u Međimurju nije dobio jednak dio plijena, pa prijavio troje partnera

Policija je rado saslušala njegovu priču o nepravednoj raspodjeli ukradenog pa njega i drugu trojicu strpala u ‘maricu‘

Ilustracija

 Vlado Kos/Cropix

Raspodjela razbojničkog plijena delikatan je posao koji, ako se ne obavi kako treba, može dovesti do brojnih problema, što je na vlastitoj koži osjetila četvortka iz Čakovca.

Tako su u prosincu prošle dva 35-godišnjaka, jedan 34-godišnjak i jedan 32-godišnjak osmislili kriminalni plan te krenuli u pljačkaški pohode u Međimurju. Locirali su metu, obiteljsku kuću u mjestu kraj Čakovca te se 14. prosinca dovezli automobilom do nje. Najmlađi je član lopovskog četvorca ostao čuvati stražu u blizini automobila, dok je trojac ušao u kuću obivši podrumski prozor i iz nje ukrao veću količinu novca i zlatnog nakita. Plijen je naknadno procijenjen na oko 19.200 eura.

No, problemi su nastali kada ga je trebalo proslijediti, a ponovno su se sastali tek više od dva mjeseca kasnije, 20.ožujka, u jednom mjestu nadomak Čakovca. Kada je četvrtookrivljeni 35-godišnjak shvatio da je dobio manje novca od ostalih "poslovnih partnera", naljutio se i rekao da će ih prijaviti policiji, a oni su mu uzvratili zapšriejtivši mu da će ga u tom slučaju teško ozlijediti. No, on se nije dao smesti pa je policiji sve lijepo prijavio, nakon čega je opet dobio prijetnju porukom i pozivom na mobitel.

Policija je, pak, sa zadovoljstvom saslušala njegovu priču, pa sve sudionike kriminalnog poduhvata potrpala u maricu i odvela na Općinsko državno odvjetništvo koje je podnijelo kaznenu prijavu te zatražilo istražni zatvor protiv svih okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu i prihvatila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:16