HOROR U MLINOVIMA

Kopitz je prenoćio na Oranicama, u podne ide na prvo ispitivanje u sjedište policije

Hoće li se braniti šutnjom ili će iznijeti obranu i pritom detaljno opisati okolnosti koje su prethodile zločine, još nije poznato
Harald Kopitz
 Facebook

Harald Kopitz, 52-godišnji austrijski državljanin osumnjičen za trostruko ubojstvo svoje troje djece proteklog vikenda u zagrebačkim Mlinovima, nakon noći provedene u policijskim prostorijama na Oranicama danas će u podne u statusu osumnjičenika biti doveden u sjedište Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Biti će to prvo Kopitzovo ispitivanje ispred policijskih istražitelja i pred kamerama u prisustvu odvjetnika koji mu je dodijelio sud po službenoj dužnosti, ali i uz prevoditelja za njemački jezik. Hoće li se braniti šutnjom ili će iznijeti obranu i pritom detaljno opisati okolnosti koje su prethodile jezivom, bešćutnom zločinu koji je zgrozio cijelu zemlju i šire, još nije poznato. Sama strategija obrane ovisit će nakon konzultacija s odvjetnikom i njegovog upoznavanja s predmetom.

Podsjetimo, 11 minuta poslije ponoći u subotu Kopitz je na Facebooku objavio najavu zločina koji ukazuje na samoubojstvo jer je ostao bez djevojke i novca te da mu ni njegova braća masoni nisu pomogli, iako im se obraćao za pomoć. Zbog toga se 50-ak minuta poslije na noge diglo nekoliko njegovih prijatelja i austrijska ambasada koja je i dalje na raspolaganju Kopitzu kao njihovu državljaninu. Ubrzo su nakon te objave uslijedili pozivi policiji čiji su se djelatnici zaputili do Mlinova, niti ne pomišljajući da ih čekaju grozomorni prizori i neopisiva količina tuge.

Kopitzov život spašen je u posljednji čas jer su ga zatekli malaksalog od tableta kojih se nagutao. Od dva sata poslije ponoći u subotu pa do jučer do kasnih popodnevnih sati, Kopitz je proveo u KBC Sestre milosrdnice pod budnim okom liječnika kao i policajaca koji su ga čuvali ispred bolničke sobe. Odmah po otpuštanju s bolničkog liječenja, prebačen je u PB Vrapče na dodatne preglede gdje je, nakon konzultacija sa liječnicima, zaključeno da je Kopitz raspravno sposoban. U 19.45 sati su mu stoga policajci pročitali njegova prava te ga uhitili i s lisicama na rukama odveli u policijsku postaju.

Nakon ispitivanja u Heinzelovoj, biti će predan pritvorskom nadzorniku a potom ga čeka saslušanje u prostorijama Županijskog državnog odvjetništva koje će za njega, pretpostavlja se s obzirom na težinu kaznenog djela i činjenicu da je riječ o stranom državljaninu, biti zatražen jednomjesečni pritvor koji će se, kako to obično biva, produljavati sve do okončanja istrage a potom i do okončanja sudskog postupka i pravomoćnosti presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:41