UBOJICA DJECE

Kopitz ispitan u Heinzelovoj: ‘Branio se šutnjom, njegovo psihičko stanje je relativno stabilno‘

Kopitza sada vraća na Oranice, nakon čega će biti pozvan na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva
Kopitza dovode u Heinzelovu
 Hrt/screenshot

Harald Kopitz, 56-godišnji austrijski državljanin osumnjičen za trostruko ubojstvo svoje troje djece proteklog vikenda u zagrebačkim Mlinovima, ispitan je u sjedištu Kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

Ispitivanje Kopitza potrajalo je otprilike pola sata, a Kopitz je nio u društvu branitelja Marka Ivice.

- Moj branjenik, kojeg sam dobio po službenoj dužnosti, kratko je iznio svoju obranu, odnosno branio se šutnjom. Pročitana mu je poruka o pravima. Što se tiče njegovog psihičkog stanja, relativno je stabilno. Na idućem potezu su medicinski vještaci koji će utvrditi njegovo psiho-fizičko stanje u trenutku počinjenja kaznenog djela, rekao je odvjetnik Ivica okupljenim novinarima ispred sjedišta Kriminalističke policije.

image
Marko Ivica, odvjetnik Haralda Kopitza
Marko Todorov/Cropix

Na upit koji su daljnji pravni koraci, odvjetnik je dodao kako se Kopitza sada vraća na Oranice, nakon čega će u jednom trenutku, najvjerojatnije već danas, biti pozvan na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

Nakon što ga ispitaju i u Državnom odvjetništvu protiv Kopitza će, temeljem policijske kaznene prijave, biti pokrenuta istraga za ubojstvo djece, a od suca istrage tužiteljstvo će zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Ubojica je i službeno uhićen sinoć oko 19,45 sati nakon što je otpušten iz psihijatrijske bolnice Vrapče.

Tamo je doveden ranije tijekom dana nakon izlaska iz bolnice Sestara milosrdnica u kojoj je hospitaliziran jer je u noći brutalnog zločina pokušao samoubojstvo uzevši veću količinu psihifarmaka, ali nedovoljnu da bude smrtonosna.

image
Marko Todorov/Cropix
image
Marko Ivica, odvjetnik Haralda Kopitza
Marko Todorov/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:52