OKOLICA ZAGREBA

Koja promjena: Pogledajte kako ova kujica izgleda svega dan nakon spašavanja s lanca

Njezin je vlasnik preminuo, a ona je primijećena zahvaljujući zaposleniku Hitne pomoći, koji ju je kasnije nahranio i zatražio pomoć

Kujica Fiona

 LePas

Priča je to koja je veoma tužna: vlasnik ove kujice u okolici Zagreba je preminuo. Kako sramežljivo proviruje iz susjednog objekta primjetili su nju, pa se jedan od djetlatnika hitne pomoći, koji je došao pomoći njenom vlasniku, nakon smjene vratio dati joj hrane i vode. On je tražio pomoć, koja je i došla od udruge Le pAs.

- odOmah smo danas otišli po nju. I nama se sramežljivo javila iz dna trošnog i zapuštenog dvorišta, s omčom od lanca kojim je bila i zavezana za šupu oko vrata, zapuštena, prljava, gladna. Sretno je i voljno otišla s nama, ljudima koje je prvi put u životu vidjela, zahvalna za svaki dodir, svako tepanje, svaku gricu. Odmah je znala da smo je došli spasiti i odvesti u novi, sretniji život.

Odmah smo je odveli doma, jer sirotica jako smrdi, prepuna je fekalija i sve je jako svrbi pa da joj makar tu muku prvo olakšamo. Šišanje ćemo radi strahovito lošeg stanja dlake koja je prepuna gvalja, buha i fekalija ipak morati odraditi u salonu čim prije - objavili su iz udruge LePas.

Kujica je, unatoč lošim uvjetima, ipak socijalizirana. Njezin ju je vlasnik, premda na prvi pogled ne izgleda tako, očigledno volio. Ni sam nije živio u boljim uvjetima, pa je očito dao sve od sebe da se brine za nju.

PUdruga LePas je nakon svega jednog dana objavila novu snimku, na kojoj vidimo istog psa, ali potpuno drugačijeg. Osim što je uredna, valja se na kauču.

- Jes da je ovo djelo amatera, odnosno mene, i da ona svakako mora u salon na doradu i šišanje, ali moram nimalo skromno priznati da sam presretna i pomalo zatečena rezultatom današnje poludnevne borbe s grozomornim stanjem njene dlake. U videu ćemo vam odati zašto baš ime Fiona... - napisali su iz udruge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:46