TOTALNI MISTERIJ

Koju vrstu glazbe mačke vole? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Znanstvenici su otkrili da ove čupavice neće uživati ​​u ljudskoj glazbi zbog tempa
 Privatni album

Zna se uživaju li psi i u kojoj glazbi, no što je s mačkama? Čini se kako je stvar karaktera - neke će u njoj uživati, druge ne. Vlasnici koji su svojim mačkama puštali glazbu kažu kako u većini slučajeva one ne pokazuju nimalo interesa za nju, osim ako je pojačaju. U tom slučaju, ljubimci odlaze.

Nekoliko studija pokušalo je otkriti vole li mačke klasičnu glazbu. Pustili su klasičnu glazbu za mačke u skloništima i promatrali njihovu reakciju. Očekivali su da će ih ona umiriti, no to se nije dogodilo. Premda se nisu udaljile od izvora glazbe, nisu pokazale ni da im se sviđa.

Znanstvenici su otkrili da mačke neće uživati ​​u ljudskoj glazbi zbog tempa, koji je sličan otkucajima našeg srca, piše World Cat Finder. Osim toga, sluh im je drugačiji. Raspon mu je između 48 i 85 tisuća Hz, a naš je do 20 tisuća. Jasno je kako one glazbu čuju na drugačiji način.

Zbog toga je jedina glazba koju im možemo pustiti klasična. Iako neće pretjerano utjecati na njih, neće im smetati. Za sada nam to, barem dok znanstvenici ne otkriju više, mora biti dovoljno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 09:57