JADNO STVORENJE

Spašena još jedna želva: ‘Bila je pothlađena i letargična, bespomoćno je plutala‘

Dobila je ime po Silviji Buttignoni, ravnateljici Javne ustanove Natura Histrica, koja je sudjelovala u akciji spašavanja

Glavata želva Silva

 Akvarij Pula

Iz pulskog akvarija u petak su objavili kako su dobili novu stanarku. Ona je odmah poslana u dio akvarija u kojem se nalaze spašene životinje koje se oporavljaju. Dobila je ime Silvia, ima između dvije i tri godine, dugačka je 27 centimetara i široka 23.5 centimetara. zašto je došla u akvarij? Nije joj dobro. Zapravo, toliko joj je loše da je bilo jasno kako odmah treba liječniku pomoć.

- Jedinka je pronađena u Ližnjanu, letargična i u teškom stupnju pothlađenosti. Zahvaljujući brzoj i promptnoj reakciji nalaznika, jedinka je u vrlo kratkom roku stigla do Centra gdje smo započeli s postepenim zagrijavanjem tijela, a budući da je bila i dehidrirana, dobila je prijeko potrebnu infuziju - objavili su uz akvarija.

Zahvalili su Silviji Buttignoni, ravnateljici Javne ustanove Natura Histrica, koja je sudjelovala u akciji spašavanja kornjače i osobno ju dopremila do njih. Po njoj je želva dobila ime. Svi se nadaju da će malena uskoro biti dobro te da će je moći pustiti nazad, u more, gdje i pripada.

image

Glavata želva Silva

Akvarij Pula

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 22:04